Okładka książki - Opowieści o przyjaźni. Wspierające historie dla dzieciaków

Opowieści o przyjaźni. Wspierające historie dla dzieciaków

Mieszkańcy Orzechowej Polany przygotowują się na nadejście zimy. Niektórzy z nich będą spać aż do wiosny, a inni witać Nowy Rok, lepić bałwany, wiewiórki i śniegowe konie, zaś jeszcze inni… spędzą ten czas na Nowej Gwinei!

Wszyscy oni różnią się od siebie, zatem mają różne nawyki, potrzeby, a nawet różne lęki, ale wcale im to nie przeszkadza w nawiązywaniu przyjaźni i uczeniu się siebie oraz innych.

Odważni, nieśmiali i wrażliwi bohaterowie tej książki pokażą dzieciom, jak tłumaczyć własne i cudze emocje, w jaki sposób wyznaczać granice, jak należy przepraszać, jak być szczerym i uczciwym wobec przyjaciół i jak szanować innych.

A po każdej historii warto zajrzeć do Poradni sowy Mądrej Głowy, gdzie znajdziecie mnóstwo magicznych przepisów i dobrych rad, które pomogą każdemu, kto tylko zechce opanować trudną sztukę przyjaźni.

Informacje dodatkowe o Opowieści o przyjaźni. Wspierające historie dla dzieciaków:

Wydawnictwo: IBIS
Data wydania: 2024 (data przybliżona)

Kup książkę Opowieści o przyjaźni. Wspierające historie dla dzieciaków

Moje przymusowe wakacje
Kateryna Jehoruszkina0
Okładka ksiązki - Moje przymusowe wakacje

Kiedy nadchodzą wakacje, uczennice i uczniowie zazwyczaj odpoczywają. Ale tym razem wakacyjne wiry nie są zwyczajne, lecz wymuszone, spowodowane wybuchem...

Opowieści z Orzechowej Polany Historyjki dla dzieciaków-odważniaków
Kateryna Jehoruszkina0
Okładka ksiązki - Opowieści z Orzechowej Polany Historyjki dla dzieciaków-odważniaków

Choć w Opowieściach z Orzechowej Polany nie spotkacie swoich rówieśników, ale zwierzęta, to szybko odkryjecie, że mają w szkole takie same problemy jak...

Opad
Opad