Okładka książki - Opowieści po życiu

Opowieści po życiu

Inne wydania:

Co dzieje się z nami po śmierci? Czy coś dalej istnieje — poza ciałem, poza czasem, poza pamięcią?

„Opowieści po życiu” to zbiór nastrojowych, osobistych historii osadzonych na granicy światów — tam, gdzie kończy się życie, a zaczyna coś nieopisanego.

Marta Gracz prowadzi czytelnika przez przestrzenie śmierci z delikatnością i spokojem, ale bez ucieczki od trudnych tematów. Jej proza unika sensacji — zamiast tego oferuje ciszę, pytania i głęboko ludzką wrażliwość.

To nie są opowiadania o duchach. To opowieści o tym, co zostaje, gdy wszystko, co znaliśmy, znika.

Dla tych, którzy nie boją się myśleć o końcu — i chcą uwierzyć, że może to być początek.

Informacje dodatkowe o Opowieści po życiu:

Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2025-05-07
Kategoria: Opowiadania
ISBN: 9788396451941

Tagi: dla wrażliwych dla dorosłych czytelników dla tych którzy stracili bliskich książka na samotny wieczór książka na pograniczu cicha opowieść spokojna lektura melancholia pytania bez odpowiedzi kontemplacja intymna narracja książka do przemyślenia iteratura piękna proza poetycka opowiadania literatura współczesna proza refleksyjna książka z przesłaniem proza kobieca miniatury literackie

Kup książkę Opowieści po życiu

Opowieści po życiu - opinie o książce

Apokalipsa
Marta Gracz0
Okładka ksiązki - Apokalipsa

„Apokalipsa” to debiut autorski. Przemijanie i odpowiedzialność to główne motywy niniejszego tomiku. W swoich wierszach porusza problemy samotności...

Cieniobranie
Marta Gracz0
Okładka ksiązki - Cieniobranie

Zbiór wierszy o charakterze refleksyjnym, z grafikami Jerzego Granowskiego. "Najnowszy tomik Marty Gracz Cieniobranie, to rodzaj poetyckiego pamiętnika...