Okładka książki - Pięć dziecięcych języków miłości

Pięć dziecięcych języków miłości

Każde dziecko ma podstawowy język miłości - jest nim sposób, w jaki najlepiej rozumie miłość rodziców. Z tej książki dowiesz się, jak rozpoznać podstawowy język miłości twojego dziecka i jak porozumiewać się z nim tym językiem. Poznasz też cztery inne, a wszystkie one uświadamiają dziecku, że je kochasz. Dziecko, które wie, że jest kochane, wyrośnie na bezinteresownego, kochającego i odpowiedzialnego dorosłego człowieka.
Książka zapozna cię z wszystkimi pięcioma dziecięcymi językami miłości i pomoże ci określić ten jeden podstawowy, w którym komunikuje się z tobą twoje dziecko.
Wszystkie aspekty rozwoju dziecka wymagają fundamentu miłości. Ta książka - o doskonaleniu miłości do dziecka - zawiera również sugestie dotyczące skutecznego rodzicielstwa. Gdy będziesz się nimi kierował, przekonasz się, że relacje w twojej rodzinie staną się nie tylko silniejsze, ale także pozbawione napięć i dające więcej radości.

Informacje dodatkowe o Pięć dziecięcych języków miłości:

Wydawnictwo: Logos Oficyna Wydawnicza
Data wydania: 2019 (data przybliżona)
Kategoria: Parentingowe
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Jan Muranty

Kup książkę Pięć dziecięcych języków miłości

Pięć dziecięcych języków miłości - opinie o książce

Avatar użytkownika - margoth86
margoth86
Przeczytane:2026-04-02, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - 40 książek w 2026 roku,

Wracam do tej książki już któryś raz. Pozwala mi spojrzeć inaczej na to co się dzieje w moim domu. I chociaż nie jest to opasłe tomiszcze o wychowaniu, a mała książeczka o miłości, to potrafi mnie naprowadzić na właściwe tory patrzenia i słuchania.

Autorzy pomagają nam zrozumieć koncepcję 5 języków miłości w kontekście relacji z dziećmi, problemów wychowawczych, konfliktów rodzinnych. Jest to mądra publikacja, która niestawia nikogo ponad. A także co autorzy kilkukrotnie podkreślają "rodzic musi zadbać także o siebie, nie będzie mógł wychowywać zdrowego emocjonalnie dziecka, jeśli sam nie będzie zaopiekowany".

Polecam rodzicom i dziadkom i każdemu komu leży na sercu dobro jakiegoś dziecka.

Sztuka okazywania miłości dorosłym dzieciom
Ross Campbell, Gary Chapman0
Okładka ksiązki - Sztuka okazywania miłości dorosłym dzieciom

Podczas gdy twoje dziecko najmniejszym kosztem próbuje sprostać nowym, bardzo wymagającym warunkom otaczającego świata, ty możesz mieć odczucie, że stajesz...

Opad
Opad