Poza zasięgiem

Namiętny romans dla miłośniczek formuły 1.

Spencer Riggs jest seksowny, zawzięty i zdeterminowany, by wygrać Formułę 1. Kiedy bad boy świata wyścigów dołącza do zespołu, którym zarządzam, jedno spojrzenie mówi mi, że chce ode mnie czegoś więcej.

Ja jednak nie mam czasu na zniewalające uśmiechy i namiętne pocałunki - muszę zająć miejsce ojca w Moretti Motorsports i poprowadzić zespół do zwycięstwa. Po tym, co się stało, nie chciałam wracać do Formuły 1... ale los miał dla mnie inne plany. Praca wymaga, bym spędzała czas z zawodnikami. Staram się utrzymać dystans, ale pewnej nocy, gdy świętujemy zwycięstwo, Riggs zdobywa jeszcze jedną nagrodę - mnie.

Zanim się spostrzegę, staje się osobą, dla której zaryzykuję wszystko. Ale czy on też jest gotów się poświęcić, skoro stawka jest tak wysoka?

Informacje dodatkowe o Poza zasięgiem:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-03-05
Tytuł oryginału: Off the Grid

Tagi: romans Romans erotyczny

Kup książkę Poza zasięgiem

Poza zasięgiem - opinie o książce

Avatar użytkownika - zainspirowanawku
zainspirowanawku
Przeczytane:2025-03-30,

Czy mam tu fanów Formuły 1? Ja gdy Robert Kubica brał udział to czasami udało mi się zobaczyć jakiś wyścig, ale teraz raczej brakuje mi na to czasu. Bo właśnie ten sport jest częścią najnowszej książki K. Bromberg pod tytułem "Poza zasięgiem". Jest to początek nowej serii "Na pełnych obrotach". Riggs żyje w cieniu zmarłego tragicznie ojca, pragnie zostać kierowcą Formuły 1 by móc wreszcie pracować sam na swoje nazwisko. Kiedy wskutek wypadku jednego z kierowców dostaje swoją szansę nie wszystko idzie tak jak sobie to zaplanował. Okazuje się, że szefową marketingu odpowiedzialną za jego promocję zostaje Camilla, kobieta z którą kiedyś spotkał się w barze i nie było to miłe spotkanie. Camilla Moretti za namową chorego ojca zaczyna pracę w rodzinnej firmie Moretti Motorsport. Nie jest z tego powodu szczęśliwa, ale wie że po śmierci ojca to ona będzie musiała przejąć firmę. Czy dziewczyna zmierzy się z demonami przeszłości? Jak potoczą się losy tej dwójki? Czy będą potrafili zapomnieć o tamtym spotkaniu i profesjonalnie podejdą do pracy? A może kto się czubi ten się lubi? Autorka daje nam tutaj niezły rollercoaster. Adrenalina, szybkie samochody, kierowcy rajdowi, wyścigi, tajemnice oraz uczucia. Przyznacie, że niezła mieszanka. Każdy z bohaterów ma swoją przeszłość a my strona po stronie będziemy ją odkrywać. Są oni charakterni, silni, mocni, wiele przeszli ale też mają marzenia, o które walczą. Pasja łączy się z namiętnością, więc jeśli lubicie romanse to ten Wam jak najbardziej polecam. Muszę jeszcze dodać, autorka doskonale weszła w świat Formuły 1, bo przekazała nam tu sporo technicznych ciekawostek.

Camilla Moretti kiedyś postanowiła nigdy nie wrócić do rodzinnej firmy formuły 1. Kochała wyścigi, jednak pewne zdarzenia sprawiają, że zniknęła z tego świata i nie zamierza do niego nigdy więcej wrócić. Ułożyła sobie życie, ma pracę w innej rodzinnej firmie i można powiedzieć, że jest w miarę szczęśliwa. Tak naprawdę nie potrafi czuć, a na co dzień zakłada maskę. Jednak pewnego dnia wszystko się zmienia, a ona będzie musiała zmierzyć się z demonami przeszłości. Jej schorowany ojciec prosi ją, aby wróciła, chociaż naprawdę tego nie chce, dla niego zamierza to zrobić. Tak wraca do miejsca, w którym przeżyła najlepsze i najgorsze momenty w swoim życiu. Czy da radę?
Marzeniem Spencera jest jeździć w formule 1, tak jak kiedyś jeździł jego tragicznie zmarły ojciec. Pragnie być najlepszy i naprawdę wiele poświęcił, żeby dojść do celu. Jednak jak na razie mu się nie udaje, zaczyna tracić nadzieję. Kiedy jeden z zawodników ulega wypadkowi, jak wielu marzy, żeby to jego telefon zadzwonił. Udaje się, ma się stać zawodnikiem formuły 1, a jego marzenia mają się spełnić.
Camilla i Spencera połączy praca, jednak nie tylko. Co jeszcze? Czy dadzą sobie szansę? Czy kobieta pokona traumy z przeszłości? Jak poradzi sobie Spencer w formule 1? Czy będzie tak jak myślał? Jak potoczą się losy tej dwójki?

Mnie książka bardzo się podobała i to od samego początku. Autorka na pierwszych stronach dała taką dawkę emocji, że mi łezka poleciała i potrzebowałam chwilę na ich uspokojenie. Co prawda później nie było aż tak mocno, ale emocje towarzyszyły przez całą książkę. To historia o demonach przeszłości, chorobie ojca, która zmusza do pewnych decyzji, walce o marzenia, przyjaźni, miłości i wiele więcej (reszty nie mogę zdradzić).
Akcja sprawnie poprowadzona, z ciekawymi zwrotami. Książkę czytało się dość szybko, była bardzo wciągająca. Dla mnie była to pozycja na jeden wieczór.

Jeśli chodzi o bohaterów, byli naprawdę ciekawi, dobrze wykreowani. Oboje mieli swoje traumy, plany i marzenia. Oboje nie byli idealni, mieli wady i zalety, co sprawiło, że byli bardziej realistyczni. Ja ich polubiłam, nawet bardzo, chociaż nie zawsze zgadzałam się z podjętymi przez nich decyzjami.

„Poza zasięgiem” to świetna książka, z którą spędziłam bardzo miło czas i z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Świetna książka, która pokazuje, że niektóre rzeczy ma się po prostu w genach;-) Czasami potrzeba popchnąć nas w odpowiednim kierunku, by to, co zawsze zwało się niepewnością, otworzyło się z głębi i wyszło jako pewność siebie.
Od samego początku miałam wrażenie, że historia rozpoczęła się nagle, jakby było coś wcześniej, ale zostało zamazane. Wchodzimy w tory obyczajówki, by zobaczyć, że nasze postacie są niczym z krwi i kości. Umierający ojciec, wciąż maskujący objawy choroby prosi córkę, aby zajęła jego miejsce w firmie. Wierzy w jej powodzenie i niemal na każdy argument przeciwny do tego pomysłu ma jakby przemyślane odpowiedzi. Wie co poruszyć i gdzie uderzyć, by córka zgodziła się przejąć po nim ster. Czytając ich wymianę zdań i późniejsze myśli dwudziestopięcioletniej kobiety wiemy, że miała ona zupełnie inne plany. Można by powiedzieć, że coś tam było innego dla niej ułożonego, gdyż to właśnie w pracy poznała niegrzecznego przystojniaka, dla którego stała się później charakterna niczym jej tatuś. Wiadomo, że każdy z nas dla miłości gotów jest zrobić wszystko, bez względu czym lub kim ta miłość jest. Mogę wam jeszcze podpowiedzieć, że pomimo naprzemiennych wypowiedzi postaci, osoba kobieca była tu dominująca, aczkolwiek z męskim wydźwiękiem. W chwilach, kiedy czuć więź między postaciami, nawet rodzinną, nie tylko romantyczną, to mamy to opisane w taki ujmujący sposób, jakby ktoś posypał ich pyłkiem gęstniejącego szczęścia. Są tu postacie, którzy wierzą w powodzenie swoich planów i nie mają najmniejszych wątpliwości co do ich wykonania. To tutaj jakiekolwiek pragnienia są wykonywane na sto procent. Momentami jest też ostro i drastycznie, gdyż mężczyzna, który stanął na jej drodze nie jest ani grzeczny ani ułożony. Potrafi zdobywać i robi to dosyć umiejętnie. Pewność siebie aż z niego kipiała:-) Ale pomimo tego wszystkiego, co rzuca się w oczy jako pierwsze, jest też trauma, którą oboje muszą przepracować. Jego marzeniem jest być częścią formuły i chce udowodnić, że jego przeszłość jest już przeszłością. Ona z kolei nie ma dobrych wspomnień z pracą w rodzinnej firmie, a jednak pozostała, by wzbić ją na wyższy poziom. I w tej bajce jego tożsamość nie jest godna tego, co obrała sobie za cel. On jednak nie ustąpi i będzie parł do przodu, by pokazać, że naprawdę jest godzien danej mu szansy. Czy ktokolwiek z nich ujrzy w tym własne odbicie?
Powiem wam, że niezbyt często czytam książki o wyścigach, jednak co jakiś czas daję im szansę, by zobaczyć, czy cokolwiek w nich się zmieniło. I tak, są tutaj wulgarności, jest przekraczanie granic, ale i są wartości pod postacią miłości do rodzica, przepracowania traum, nie osądzania po wersji ,,byłem" i podarowania szansy w formie ,,jestem". Mamy tu ogrom emocji, szybkości i adrenaliny, która wciąga jeśli się patrzy na potrzeby postaci. Ma zatem w sobie wiele cech, które mogą być potrzebne w spoglądaniu na nasze życie. Nie wiem jak inni, ale ja nie dałam rady przeczytać jej na raz i w spokoju. Zbyt wiele tam się działo, co pobudzało moje nerwy;-) Ale nie twierdzę, że w negatywny sposób. Uważam, że książka jest dobra, ale uprzedzam, że dla pełnoletnich:-)

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2025-03-15, Ocena: 6, Przeczytałam,

🏎„Poza zasięgiem” to gorący romans sportowy z motywem formuły 1. Romans,który odurza i elektryzuje pewnością siebie seksownego bohatera dążącego do osiągnięcia swojego celu. Jego determinacja i chęć bycia najważniejszym kierowcą formuły 1 okupione są ciężką pracą oraz zrealizowaniu marzeń bliskich.
▫Spencer początkowo był wykreowany na badboy’a kochającego dobrą zabawę,do czasu…
▫Camilla to trochę szara myszka zasłaniająca się w obszernych ciuchach.Wydarzenia z przeszłości zniszczyły jej samoocenę i radość z bliskości.Piękna relacja z szaloną przyjaciółką daje jej namiastkę tego,że można komuś zaufać.Powrót do świata formuły 1 przywołują demony przeszłości.Dla ojca poświęci wszystko..

🏎Historia pokazuje jak nie warto oceniać kogoś pod wpływem emocji i jak warto walczyć o swoje najskrytsze marzenia.W świecie wielkiego świata formuły 1 trudno zdobyć szczyt.Czasem łud szczęścia przyczynia się,że osiągniemy cel.Jednak jeśli chodzi o miłość,to trzeba powalczyć i w decydującym momencie postawić na uczucia,a nie siebie,bo miłość przetrwa,gdy jest prawdziwa.

🏎Wspaniała historia z którą spędziłam niezapomniany czas.Poczułam się jakbym była częścią teamu formuły 1 i razem z nimi trzymała kciuki za zwycięstwo i…. miłość
Kocham takie historie i bardzo wam polecam

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2025-03-09, Ocena: 4, Przeczytałem,

"Wpatruje się we mnie, oddycha ciężko, zaciska zęby, jej ramiona unoszą się i opadają... Emanuje bólem. Otwiera usta, żeby coś powiedzieć, po czym je zamyka."

✨️✨️✨️

Znacie twórczość K. Bromberg?

"Poza zasięgiem" to moje pierwsze spotkanie z autorką, zatem nie wiedziałam czego mogę spodziewać się po tej książce.

Mamy tu motyw Formuły 1, więc wyścigi i adrenalina stanowią jej tło.

Na pierwszym zaś planie są oczywiście główni bohaterowie - Camilla Moretti oraz Spancer Riggs.

Ona - dwudziestopięciolatka, borykająca się z bolesną przeszłością;

On - zawodnik Formuły 2, zmagający się z traumą z dzieciństwa;

Ona - rzuca dotychczasową pracę we Włoszech i wraca do do miejsca, które niegdyś opuściła;

On - po latach ciężkiej pracy, dzięki rodzinie Moretti dostaje się do Formuły 1;

Ona -ambitna, z głową pełną pomysłów, a mimo to wciąż ukrywająca swoje wdzięki pod szerokimi ubraniami;

On - pewny siebie, dość arogancki, a przy tym przystojny ryzykant.

Starcie tych dwóch światów wywoła całą lawinę emocji.

Będziemy świadkami pierwszego pocałunku, który orpócz zażenowania okaże się także sporym rozczarowaniem.

Będziemy świadkami przeznaczenia, od którego nie sposób uciec.

Będziemy świadkami rodzącego się uczucia i namiętności, które nadadzą smaczku całości.

Camilla to kobieta niezwykle ambitna i niezależna. Kiedy dowiaduje się, że ma przejąć miejsce swojego ojca w Moretti Motorsports, robi wszystko, by poprowadzić drużynę do zwycięstwa. Nie wie jednak, że w tej drużynie zjawi się on - chłopak z baru, którego pocałowała, i który mocno ją zawiódł. Spancer to urodzony zawodnik Formuły1. Niezwykle atrakcyjny, ale też niezwykle lekkomyślny. Uwielbia adrenalinę i dobrą zabawę.

Kiedy dowiaduje się, że Camilla jest prawą ręką jej ojca, a tym samym zarządza zespołem, do którego dołączył, nie kryje swojego zaskoczenia.

Ta kobieta ma w sobie coś, co go do niej ciągnie.

Wciąż o niej myśli.

Wciąż o niej marzy.

Chociaż sam tego nie rozumie, pragnie w jej towarzystwie spędzać coraz więcej czasu. Niestety niefortunne pierwsze wrażenie jakie zrobił, mocno odbija mu się czkawką.

Czy jednak uda mu się zdobyć serce tej niedostępnej kobiety?

"Poza zasięgiem" to powieść podszyta motywem hate-love, który ja uwielbiam. Bohaterowie są idealnie wykreowani. Wyraziści. Z bagażem bolesnych doświadczeń i przeszłością, która wciąż daje o sobie znać. Lekka. Zabawna. Namiętna.

Z wyścigami Formuły 1, z adrenaliną, z emocjami, które jeszcze bardziej podsycają jej wydźwięk 🥰

Avatar użytkownika - KamaZ03
KamaZ03
Przeczytane:2025-04-17, Ocena: 6, Przeczytałem,

Czasami kiedy kogoś kochasz, musisz się poświecić dla jego dobra.

Ognisty świetnie napisany romans z motywem Formuły 1?

Właśnie taką ksiazka trafiła w moje ręce i przyznam szczerze ,że znając pióro autorki wprost nie mogłam doczekać się lektury.

Tym razem poznajemy Camillę -studentkę, która mieszka we Włoszech, a jej codzienność wydaje się być dość spokojna, by nie powiedzieć nudna.

Jakby tego było mało dziewczyna upiera się by nie eksponować swoich wdzięków, co bardzo dziwi jej przyjaciółki.

Teraz jednak sytuacja młodej kobiety diametralnie się odmieni.

Gdy jej ukochany tata dzwoni prosząc by przejęła rodzinną stajnię wyścigową ta delikatnie mówiąc nie okazuje entuzjazmu, bowiem po trudnych wydarzeniach z przeszłości rozstała się ze światem który znała od najmłodszych lat.

Wie jednak, że nie odmówi najbliższej osobie i podejmuje wyzwanie.

Jako ,że Camille jest singielką jej koleżanki biorą sprawy w swoje ręce i zabierają oporną pannę Moretti do baru , gdzie całuje ona wyjątkowo przystojnego nieznajomego.

Ów nieznajomy to Spencer Riggs naznaczony rodzinną tragedią niesamowicie ambitny kierowca Formuły 1 ,pragnący zapracować na własne nazwisko, gotowy na niemal wszystko, by dopiąć swego.

Nie planował jednak ,że poczuje coś do dziedziczki stajni Moretti Motorsports...

Czy w świecie w którym liczą się tylko zwycięstwa znajdzie się miejsce na miłość?

Czy bohaterowie pokonają wszystkie życiowe zakręty?

K. Bromberg po raz kolejny serwuje nam historię, która wciąga jak najlepszy wyścig - jest namiętnie, intensywnie i z dużą dawką adrenaliny.

Po prostu cudownie??

Lubicie sporty motorowe?

Przyznam, że ja niespecjalnie darze je sympatią, ale mój brat je uwielbia, dlatego zdarza mi się od czasu do czasu obejrzeć jakiś rajd albo wyścigi Formuły 1. Jeżeli miałabym zatem wskazać te, które z tego grona najbardziej przypadły mi do gustu, zdecydowanie byłyby to te ostatnie, dlatego byłam bardzo ciekawa kolejnej książki K.Bromberg, której tematyka jest ściśle powiązana właśnie z wyścigami Formuły 1. Czy ostatecznie lektura przypadła mi do gustu? Już spieszę z wyjaśnieniem!

Pierwszy tom serii ,,Na pełnych obrotach", czyli ,,Poza zasięgiem" zrobił na mnie naprawdę dobre wrażenie. Mamy tutaj gorący romans pomiędzy głównymi bohaterami, którzy od totalnie obcych sobie ludzi stali się najpierw wrogami, aby powoli zmieniać swoją relację w przyjaźń z korzyściami, by ostatecznie zdać sobie sprawę, że uczucie, które ich połączyło, jest zdecydowanie głębsze. Dlatego myślę, że wielbiciele tego typu wątków będą ukontentowani.

Fani Formuły 1 też znajdą w tej książce coś dla siebie, ponieważ całość kręci się właśnie wokół wyścigów bolidów. I o dziwo relacji z torów jest w tej publikacji dość sporo, co trochę mnie zaskoczyło, ponieważ spodziewałam się, że ten temat będzie potraktowany raczej jako tło całej historii, a tymczasem był nierozerwalnym elementem całości.

Bardzo polubiłam głównych bohaterów oraz to, jak ich znajomość wpłynęła na zmiany, które w nich nastąpiły. Camille Moretti wreszcie stawiła czoła traumie z przeszłości. Z dnia na dzień stawała się coraz bardziej otwarta i przede wszystkim odnalazła radość z życia. Natomiast Spencer Riggs z bawidamka i lekkoducha przeistoczył się w partnera, na którego można liczyć w każdej sytuacji. Tego, który nie boi się poświęcić własnej kariery dla kogoś, kto wywrócił jego życie do góry nogami.

,,Poza zasięgiem" to jedna z tych książek, które wciągają od pierwszej strony i nie wypuszczają czytelnika ze swoich objęć do samego końca. To idealne połączenie wyścigowej adrenaliny z gorącym romansem, dlatego, jeżeli obie te rzeczy są w waszym guście, koniecznie sięgnijcie po tę pozycję. Mnie natomiast nie pozostaje nic innego, jak czekać na kolejną odsłonę serii, która mam nadzieje już niedługo pojawi się na polskim rynku wydawniczym.

Avatar użytkownika - glinka_54_czyta
glinka_54_czyta
Przeczytane:2025-03-12, Przeczytałem,

?Recenzja?

Premiera 05.03.2025

,,Po za zasięgiem" - K. M. Bromberg

Współpraca reklamowa @wydawnictwoluna

Czy miłość w świecie Formuły 1 jest możliwa ? Czy marzenia o zdobyciu nagrody nie przyćmią prawdziwych uczuć ? Czy bohaterowie dadzą sobie szansę na szczęśliwe zakończenie, pomimo wrogości na początku ?

Camilla jest spadkobierczynią wielkiej fortuny. Jej rodzina prowadzi jedną z najlepszych stadnin Formuły 1. Camilla kiedyś kochała to wszystko, samochody, adrenalinę, poczucie wolności. Jednak coś się zmieniło. Ona się zmieniła. Musi osiągnąć wewnętrzny spokój, aby kontynuować swoje życie. Dostaje propozycję objęcia stanowiska w firmie ojca. Nie chce tego zrobić, bo wspomnienia są zbyt bolesne. Jednak czego nie robi się dla ukochanej rodziny. Dziewczyna podejmuje ryzyko, które może kosztować ją zdrowie psychiczne, a później może i nawet serce.

Spencer jest świetnym kierowcom, który umie uczyć się na swoich błędach. Co wyścig poprawia swoje wyniki. Jest momentami nieodpowiedzialny, zbyt brawurowy i niedojrzały. Zbyt mocno pragnie zdobyć pewne miejsce. Gdy mu się udaje jest szczęśliwy i zrobi wszystko aby nie zaprzepaścić szansy, którą dostał od losu. Jego postura jest mocna i bezkompromisowa, ale gdzie nie gdzie przypomina chłopca, który myśli tylko o sobie. Umie dogryźć, a Camille to już w ogóle. Potrafi jednak dostrzec szczegóły, które niektórym umykają. Wesprze i pocieszy. A nawet obije mordę, gdy trzeba.

Ich pierwsze spotkanie jest niezbyt udane. Camille czuje się urażona, a on nic sobie z tego nie robi (na początku). Są zmuszeni do współpracy. On jako kierowca, a ona jako jego przełożona. Od samego wejścia w ten układ wbijają sobie szpile w plecy. Przekomarzają się, ale to tylko sprawia, że bardziej ich do siebie ciągnie. Napięcie pożądania jest mocno wyczuwalne. Z czasem wszystko przeradza się w dziką namiętność i trochę bardziej ckliwe uczucia. Jednak nad ich głowami zbierają się czarne chmury. Nie wszystko będzie takie, jakby chcieli.

Bardzo podobało mi się to jak została przedstawiona Formuła 1. Czułam wszystkie emocje jakie targały podczas wyścigu czy treningów. Zostały one tak prawdziwie opisane, że aż można się prawdziwie wczuć. I to nie tylko raz, bo takiego czegoś było dużo więcej. Oprócz romansu dostałam porządną dawkę prawdziwego wyścigu. Do tego dochodzi tajemnicze zachowanie bohaterki, które nie jest jednoznaczne, ale ewidentnie wskazuje na to, że wydarzyło się coś w jej życiu , co wszystko zmieniło. Prawda jest mocno krzywdząca i nikomu nigdy nie powinna się przydarzyć. A najgorsze jest to, że musiała się ona z tym wszystkim mierzyć sama.
Autorka stworzyła historię pełną pasji i trudów z jakimi muszą borykać się bohaterowie. On nie widzi świata po za wyścigami i dąży do osiągnięcia wyznaczonego celu. Ona pragnie odciążyć ojca, a przy okazji okiełznać szalejące demony. Poznacie historie, która wywrze na was naprawdę dużo emocji, zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych. Poznacie wyścigi od podszewki. Będziecie się świetnie bawić, gwarantuje.
10/10

Pojednanie
K. Bromberg 0
Okładka ksiązki - Pojednanie

Ryker Lockhart, znany prawnik specjalizujący się w wywlekaniu brudów i wykorzystywaniu najintymniejszych sekretów podczas rozwodów...

Until You
K. Bromberg0
Okładka ksiązki - Until You

Crew Madden musi znaleźć miejsce, w którym odzyska równowagę. Dla swoich bliźniaczek. Dla siebie. Po rozstaniu z kobietą, która ich zostawiła, nie...