Okładka książki - Saga winlandzka (tom 15). Saga winlandzka 15

Saga winlandzka (tom 15). Saga winlandzka 15

Konflikt między Normanami a L'nu eskaluje. Thorfinn próbuje zrobić wszystko, żeby nie dopuścić do dalszego rozlewu krwi. Chce nadal spełniać swoje marzenie o pokojowej krainie, ale czy jest to jeszcze możliwe? To już finał tej niesamowitej sagi! Dowiedz się, jak zakończy się ta niesamowita opowieść.

,,Saga Winlandzka" to epopeja, w której nie brak intryg, pokazanych z rozmachem scen walk, berserków czy Jomswikingów, elitarnych wojowników (niektórzy badacze twierdzą, że stacjonowali oni na Wolinie!). To też barwne, nierzadko historyczne, postacie - Thorfinn, Askeladd, Floki czy Leif.

Zapraszamy na niesamowitą sagę, która zdobyła szereg nagród i jest uznawana za jedną z najlepszych serii o wikingach, jaka kiedykolwiek powstała! W roku 2019 komiks został przeniesiony na ekrany jako serial animowany.

Informacje dodatkowe o Saga winlandzka (tom 15). Saga winlandzka 15:

Wydawnictwo: HANAMI
Data wydania: 2025-10-31
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: 15

Tagi: Powieść graficzna (tradycja europejska) Manga - seinen Komiks i powieść graficzna - historyczne

Kup książkę Saga winlandzka (tom 15). Saga winlandzka 15

Saga winlandzka 8
Makto Yukimura0
Okładka ksiązki -  Saga winlandzka 8

Thorfinn znów przeszedł w swoim życiu poważną zmianę, ale tym razem ma przed sobą kolejny cel - dotrzeć do Winlandii. Czy będzie ku niemu dążył...