Ok³adka ksi±¿ki - Szpital na Banacha. Dzienniczek o cierpieniu cz³owieka i mi³osierdziu Boga

Szpital na Banacha. Dzienniczek o cierpieniu cz³owieka i mi³osierdziu Boga

Ocena: 6 (1 g³osów)
Skupiony na promieniach krwi i wody, która wytrysnê³a z rany Serca Zbawiciela jako zdrój mi³osierdzia dla nas, uczy³em siê chodziæ od nowa w ich ¶wietle. Uczy³em siê ¿ycia i kap³añstwa od pocz±tku. Uczy³em siê duchowo¶ci Mi³osierdzia Bo¿ego w obliczu cierpienia. Tymi do¶wiadczeniami dzielê siê z czytelnikiem.

Informacje dodatkowe o Szpital na Banacha. Dzienniczek o cierpieniu cz³owieka i mi³osierdziu Boga:

Wydawnictwo: Pallottinum
Data wydania: 2011 (data przybli¿ona)
Kategoria: Duchowo¶æ, religia
ISBN: 978-83-7031-758-4

wiêcej

Kup ksi±¿kê Szpital na Banacha. Dzienniczek o cierpieniu cz³owieka i mi³osierdziu Boga

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Szpital na Banacha. Dzienniczek o cierpieniu cz³owieka i mi³osierdziu Boga - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - Jula567
Jula567
Przeczytane:2013-02-24, Ocena: 6, Przeczyta³am, Wyzwanie - ksi±¿ka katolicka,
Choæ tytu³ byæ mo¿e na to nie wskazuje - jest to ksi±¿ka religijna, w której mo¿emy odnale¼æ Boga w chorych ludziach. Ks. Mariusz opisuje w niej przypadki/historie osób chorych. Tych którzy wyleczyli siê z choroby oraz tych, których droga na Ziemi dobiega³a koñca... Najpiêkniejszym do¶wiadczeniem, które zyskujemy czytaj±c tê ksi±¿kê, to ¶wiadomo¶æ, ¿e chc±c zbli¿yæ siê do Boga - wystarczy zbli¿yæ siê do osób chorych. Wykonaæ w ich stronê tak piêkny gest jakim jest pomoc, wsparcie czy choæby serdeczny u¶miech. S³owa, które napisa³am powy¿ej mog± zastanawiaæ czytelnika, bo co ma wspólnego zbli¿enie siê do chorego ze zbli¿eniem siê do Boga? - lecz czytaj±c ksi±¿kê dowiadujemy siê, ¿e Bóg najpiêkniej przychodzi do nas poprzez ludzi chorych... Ludzie chorzy, tak jak Jezus, musz± d¼wigaæ pewnego rodzaju swój krzy¿... I to w³a¶nie poprzez ten krzy¿ Bóg do nas przemawia. Nawet nie zdajemy sobie sprawy lecz np. pomoc choremu to dobry uczynek dla Boga, który dajemy mu od siebie w ofierze. _________________________________________________________ Czytaj±c tê ksi±¿kê, nieraz zakrêci siê nam ³ezka w oku... Widzimy i tak jakby prze¿ywamy razem z chorym jego cierpienia. Lecz nawet poprzez ksi±¿kê mo¿emy zaprosiæ Jezusa do naszego serca i pomóc chorym...modlitw±.
Inne ksi±¿ki autora
Wiersze o Mi³o¶ci
ks. Mariusz Berny¶0
Ok³adka ksi±zki - Wiersze o Mi³o¶ci

Ksi±¿ka zawiera wiersze kierowane ku Bogu oraz osób ¶wiêtych. S± przejawiane poprzez mi³o¶æ oraz oddanie swojego ¿ycia Bogu....

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje