Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy

Ocena: 0 (0 głosów)
Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń niezbędnych do ich wy­twarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze czy­sto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji wyrobów eks-trudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych.Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Pro­cesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposa­żonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakre­su baro-termicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszo­we. Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swo­ich najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wy­sokiego poziomu przekazywanej wiedzy.Podręcznik przeznaczony jest dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej oraz technologów studiujących lub zajmu­jących się w swej pracy zawodowej zagadnieniami z zakresu inżynierii rol­niczej, technologii żywności, inżynierii procesowej oraz dyscyplin pokrew­nych. Jesteśmy przekonani, że podręcznik spotka się także z zainteresowa­niem producentów żywności i pasz oraz reprezentantów różnych gałęzi prze­mysłu przetwórczego, korzystających z komponentów i półproduktów sekto­ra rolno-spożywczego

Informacje dodatkowe o Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy:

Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 9788309010272
Liczba stron: 222

więcej

Kup książkę Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Pies na medal
Barbara Gawryluk
Pies na medal
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy