Okładka książki - To może się udać

To może się udać

Nie każda historia o miłości zaczyna się od drugiej osoby. Czasem zaczyna się od odwagi.
Ola Kochanowicz żyje w pozornie stabilnym związku i ma jasno określone marzenia – chce pracować w prestiżowej londyńskiej cukierni i w końcu robić to, co kocha. Kiedy jednak jej partner żąda, by wybrała między macierzyństwem a karierą, Ola po raz pierwszy zadaje sobie pytanie, czego naprawdę pragnie.
Przeprowadzka nad morze, nowe znajomości i zapach świeżo pieczonych ciast stają się tłem dla historii o dojrzewaniu do wolności. To powieść o kobietach, które długo milczały, o odwadze, która dojrzewa po cichu, i o miłości, która może przyjść z najmniej spodziewanej strony.
To może się udać to ciepła, poruszająca książka o tym, że nigdy nie jest za późno, by odzyskać siebie. Dla wszystkich kobiet, które chcą uwierzyć, że ich życie też może smakować szczęściem.

Informacje dodatkowe o To może się udać:

Wydawnictwo: Prozami
Data wydania: 2025-12-04

Kup książkę To może się udać

Opinie o książce - To może się udać

,,Popijam wino, zazdroszcząc mu. Tego, że potrafi sam siebie docenić. Że nie szuka uznania w oczach innych, lecz czerpie zadowolenie z własnego wnętrza. Przytłacza mnie poczucie, że jest to dla mnie zupełnie nieosiągalne.",,Nie daj sobie wmówić, że jesteś gorsza. I że to, co robisz jest bezwartościowe." Myślę, że opowieść, która potrafi podkreślić jak bardzo sami w swoim życiu siebie ograniczamy. Jak bardzo nie wierzymy w swoje możliwości na tyle, że słowa innych ranią nas od środka. Autorka pokazała nam dwie osobowości. Mężczyznę, który wierzy w to, co potrafi i nie szuka zapewniania, że tak jest. Niekoniecznie jest osobą pozytywną, gdyż nie zauważa tego, co dla jego drugiej połówki jest ważne. Stawia jej nawet ultimatum, że albo wybierze macierzyństwo z nim, albo swoją pracę w cukierni. On nie rozumie jej pasji. Co innego jej przyjaciółka, która niemal chciałaby świętować każdy jej najdrobniejszy wyczyn. Sama stara się o dziecko, ale nie naciska drugiej na tematy dla niej wrażliwe. Jest jej wsparciem i spowiednikiem, którego często potrzebuje. Ola jest wspaniałą kobietą, która pragnie mieć dzieci, ale nie w tym czasie. Ogromnie zależało jej pracować w szanowanej cukierni, a dzieła, które wchodzą z jej rąk są naprawdę niesamowite. Wciąż dopuszczała do ustępstw w związku, jednak odkąd jej partner dał jej ultimatum, inaczej spogląda na sytuacje, które wcześniej miały u nich miejsce. Zaczyna zauważać jego samolubne zachowanie i
Chwile, które nigdy się nie wydarzą
Klaudia Muniak0
Okładka ksiązki - Chwile, które nigdy się nie wydarzą

Znasz to uczucie, gdy praca jest twoją pasją i poświęcasz jej całą siebie? Gdy przedkładasz nad nią wszystko inne, tracąc z oczu szansę na pełnię szczęścia...

Nie ufam już nikomu
Klaudia Muniak0
Okładka ksiązki - Nie ufam już nikomu

Gdy codzienność jest przepełniona podejrzeniami, możesz zapomnieć o normalnym życiu... Iga, świeżo upieczona mama, od lat cierpi na silne zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne...