Okładka książki - Tradycje kulinarne Finlandii

Tradycje kulinarne Finlandii


Ocena: 0 (0 głosów)

Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.

Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.

Informacje dodatkowe o Tradycje kulinarne Finlandii:

Wydawnictwo: HANAMI
Data wydania: 2018-10-23
Kategoria: Podróżnicze
ISBN: 9788365520272
Liczba stron: 240

więcej

Kup książkę Tradycje kulinarne Finlandii

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Tradycje kulinarne Finlandii - opinie o książce

Inne książki autora
Tradycje kulinarne Korei
Magdalena Tomaszewska-Bolałek0
Okładka ksiązki - Tradycje kulinarne Korei

Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie...

Tradycje kulinarne Japonii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek0
Okładka ksiązki - Tradycje kulinarne Japonii

Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy