Tradycje kulinarne Finlandii

Wydawnictwo: HANAMI
Data wydania: 2018-10-23
Kategoria: Podróżnicze
ISBN: 9788365520272
Liczba stron: 240

Ocena: 0 (0 głosów)

Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.

Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.

Kup książkę Tradycje kulinarne Finlandii

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
REKLAMA

Zobacz także

Opinie o książce - Tradycje kulinarne Finlandii

Inne książki autora
Tradycje kulinarne Korei
Magdalena Tomaszewska-Bolałek0
Okładka ksiązki - Tradycje kulinarne Korei

Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie...

Tradycje kulinarne Japonii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek0
Okładka ksiązki - Tradycje kulinarne Japonii

Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych...