Tom ósmy. Zazdrość to paskudna bestia! Między Seojunem i Jugyeong coś jest nie tak. Może chodzi o Suho? Powrót tego ostatniego do Seulu wywołał spore zamieszanie. Wygląda na to, że zakochani przechodzą kryzys z powodu przeszłości Suho i Jugyeong. Ale finalnie miłość zwycięża wszystko...
Tom zbiera odcinki 96-108 przebojowego komiksu WEBTOON True Beauty, na którego podstawie powstała hitowa K-drama.
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-11-12
Tytuł oryginału: True Beauty 8
Zazdrość bywa paskudna i potrafi wiele namieszać. Suho wraca do Seulu, co nieźle na miesza. Miłość czasem nie wystarcza, a kryzys wisi w powietrzu. Co jeszcze się stanie? Jak sobie z tym poradzą bohaterowie? Jak potoczą się ich losy? Czy miłość zwycięży?
Wszystkie poprzednie tomy z serii według mnie były świetne i dlatego z ciekawością, a także swoimi oczekiwaniami sięgnęłam po tom 8. Nie zawiodłam się ani troszkę, znalazłam w nim wszystko, czego oczekiwałam. Okazał się tak samo świetny, jak poprzednie tomy. Czytało się go szybko, a podczas czytania towarzyszyły mi emocje. Ten tom jest troszkę wolniejszy, spokojniejszy, jednak mnie to ani troszkę nie przeszkadzało. Według mnie był mocno wciągający. Dla mnie pozycja na jedno popołudnie, do przeczytania w całości na raz.
Nie zmieniłam zdania i nadal uważam, że ta seria to nie jest tylko zwykły komiks, który tylko przeczytamy, pośmiejemy się i po chwili o nim zapomnimy. Znajdziemy w nim świetną historię, która nie tylko bawi, ale również porusza wiele ważnych tematów, o których powinno się mówić jak najwięcej. To komiks, z którego można wyciągnąć wiele wniosków. Dla mnie to ogromna zaleta.
Jak już wspomniałam, tym razem w komiksie trochę mniej się dzieje, a jednocześnie nie na tyle mało, żeby było nudno. Akcja dość sprawnie poprowadzona, ze zwrotami, które mnie potrafiły zaskoczyć.
Wizualnie komiks bardzo mnie zdecydowanie się podoba. Ilustracje są po prostu ładne, dopracowane w najmniejszych szczegółach, przyciągają wzrok i zdecydowanie umilają nam czytanie.
„True Beauty 8” to już kolejny komiks z serii, który miałam okazję przeczytać i mnie się podobał. To seria, która według mnie nie tylko bawi, ale również porusza trudne tematy. Ze swojej strony z przyjemnością polecam całą serię.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6 miliardów (!) odsłon na Webtoonie! Jugyeong Lim przez całe życie była...
Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6 miliardów (!) odsłon na Webtoonie! Tom dziewiąty. Zazdrość wywołana...
Przeczytane:2025-11-30,
Połknęłam dwa tomy naraz, a teraz muszę czekać do 2026 roku na kolejne! Ludzie, czytajcie True Beauty, bo to jest totalny comford read, a do tego świetna rozrywka i prosta, ale maksymalnie wciągająca i zabawna historia. Ale ale! Yaongyi nie unika też trudniejszych tematów, czy to dotyczących codzienności bohaterów, czy ich tra*m z przeszłości. Ależ ja zazdroszczę tym, którzy mają jeszcze przed sobą tę serię.
✨️Kto pokocha?
Każdy, kto ma bzika na punkcie tego, co koreańskie, k-dramy, k-pop, k-beauty, k-food i tak dalej i tak dalej. Ale jeśli nie jesteś k-freakiem, to też pokochasz, bo te komiksy są prześwietne. Zawsze rewelacyjnie się przy nich bawię i łykam na raz, bo czyta się je w zawrotnym tempie. Pokocha każdy, kto ceni sobie ładne grafiki i dbałość o szczegóły, dobry humor, trochę szaleństwa, motyw trójkąta miłosnego oraz barwne postaci.
✨️Za co pokochasz?
Za autentyczność, serio. Jugyeong, Seojun i Suho mają swoje problemy i często w bardzo głupio-ludzki sposób próbują sobie z nimi radzić. Ale kto z nas tak nie postąpił chociaż raz w życiu, niech pierwszy rzuci kamieniem. Pokochasz za to, że bohaterowie dojrzewają na Twoich oczach, a każdy tom przynosi coś innego — nowe wyzwania, nowe kłopoty, nowe zawirowania.
✨️Czy ja pokochałam?
Pytasz dzika... Jasne, że tak! Mam plan obejrzeć k-dramę po tym, jak przeczytam już wszystkie tomy, a niech ktoś tylko spróbuje spojlerować mi, co się będzie działo w tej historii, to marny jego los. Dla mnie ta manhwa to najlepszy sposób na relaks. Za każdym razem angażuję się w kolejne przygody trójki bohaterów, jakbym sama była jedną z postaci. Kocham te pastelowe kolory, rewelacyjną kreskę, grafiki, które, choć są tylko rysunkiem na kartce, to mają w sobie ogrom ekspresji, sprawiając, że ta opowieść staje się bardzo autentyczna.
✨️Czy polecam?
Tak, bardzo! Najchętniej wcisnęłabym Wam wszystkim te komiksy i pod nadzorem kazała czytać.
Myślę, że już w trakcie pierwszego tomu mogłabym przestać Was pilnować, bo sami chcielibyście więcej.
✨️O czym jest?
Do związku Seojuna i Jugyeong wkradła się zazdrość. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że może mieć z nią coś wspólnego powrót Suho. Nigdy nie zgadniecie, kto tu jest największym zazdrośnikiem...Jugyeong cierpi na chroniczny brak asertywności, co pakuje ją w coraz większe tarapaty. Na czyją pomoc będzie mogła liczyć?