Okładka książki - True Beauty (#8). True Beauty 8

True Beauty (#8). True Beauty 8

Tom 8 cyklu True Beauty

Połknęłam dwa tomy naraz, a teraz muszę czekać do 2026 roku na kolejne! Ludzie, czytajcie True Beauty, bo to jest totalny comford read, a do tego świetna rozrywka i prosta, ale maksymalnie wciągająca i zabawna historia. Ale ale! Yaongyi nie unika też trudniejszych tematów, czy to dotyczących codzienności bohaterów, czy ich tra*m z przeszłości. Ależ ja zazdroszczę tym, którzy mają jeszcze przed sobą tę serię.

✨️Kto pokocha?
Każdy, kto ma bzika na punkcie tego, co koreańskie, k-dramy, k-pop, k-beauty, k-food i tak dalej i tak dalej. Ale jeśli nie jesteś k-freakiem, to też pokochasz, bo te komiksy są prześwietne. Zawsze rewelacyjnie się przy nich bawię i łykam na raz, bo czyta się je w zawrotnym tempie. Pokocha każdy, kto ceni sobie ładne grafiki i dbałość o szczegóły, dobry humor, trochę szaleństwa, motyw trójkąta miłosnego oraz barwne postaci.

✨️Za co pokochasz?
Za autentyczność, serio. Jugyeong, Seojun i Suho mają swoje problemy i często w bardzo głupio-ludzki sposób próbują sobie z nimi radzić. Ale kto z nas tak nie postąpił chociaż raz w życiu, niech pierwszy rzuci kamieniem. Pokochasz za to, że bohaterowie dojrzewają na Twoich oczach, a każdy tom przynosi coś innego — nowe wyzwania, nowe kłopoty, nowe zawirowania.

✨️Czy ja pokochałam?
Pytasz dzika... Jasne, że tak! Mam plan obejrzeć k-dramę po tym, jak przeczytam już wszystkie tomy, a niech ktoś tylko spróbuje spojlerować mi, co się będzie działo w tej historii, to marny jego los. Dla mnie ta manhwa to najlepszy sposób na relaks. Za każdym razem angażuję się w kolejne przygody trójki bohaterów, jakbym sama była jedną z postaci. Kocham te pastelowe kolory, rewelacyjną kreskę, grafiki, które, choć są tylko rysunkiem na kartce, to mają w sobie ogrom ekspresji, sprawiając, że ta opowieść staje się bardzo autentyczna.

✨️Czy polecam?
Tak, bardzo! Najchętniej wcisnęłabym Wam wszystkim te komiksy i pod nadzorem kazała czytać.
Myślę, że już w trakcie pierwszego tomu mogłabym przestać Was pilnować, bo sami chcielibyście więcej.

✨️O czym jest?
Do związku Seojuna i Jugyeong wkradła się zazdrość. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że może mieć z nią coś wspólnego powrót Suho. Nigdy nie zgadniecie, kto tu jest największym zazdrośnikiem...Jugyeong cierpi na chroniczny brak asertywności, co pakuje ją w coraz większe tarapaty. Na czyją pomoc będzie mogła liczyć?

Informacje dodatkowe o True Beauty (#8). True Beauty 8:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-11-12
Tytuł oryginału: True Beauty 8
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: Powieść graficzna (tradycja europejska) Opowieści o szkole dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce True Beauty (#8). True Beauty 8

Kup książkę True Beauty (#8). True Beauty 8

True Beauty (#5). True Beauty 5
Yaongyi0
Okładka ksiązki - True Beauty (#5). True Beauty 5

Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6,5 miliarda (!) odsłon na Webtoonie! Zbliża się matura. Jugyeong stara...

True Beauty (#9). True Beauty 9
Yaongyi0
Okładka ksiązki - True Beauty (#9). True Beauty 9

Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6 miliardów (!) odsłon na Webtoonie!   Tom dziewiąty. Zazdrość wywołana...