Wszyscy razem - w jednym domu, ale dwu wymiarach. Ewa, Krzysiek, Bronka, Franek, kogut Rasputin, kura Helcia oraz… pewna święta. Jest ktoś kto te wymiary łączy. Jest humor, miłość, przebaczenie, nieco magii. „Tutaj, tam, tu” to lekka i mądra opowieść rodzinnych tajemnicach, o pamięci, o więziach silniejszych niż śmierć.
Wydawnictwo: Seqoja
Data wydania: 2026-01-08
Czasem wybór między pieniędzmi a miłością jest trudny. Jeszcze trudniejszy, gdy trzeba zdecydować między zdobyciem pieniędzy potrzebnych ukochanej osobie...
Adriana mieszka z córką w domu na obrzeżach miasta. Wydaje się, że po rozwodzie poukładała życie na nowo. Ma partnera, z którym jest jej dobrze, i pracę...
Przeczytane:2026-01-26, Ocena: 6, Przeczytałem, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2026 roku, 12 książek 2026, 26 książek 2026, 2026, 52 książki 2026,
Będzie śmiech i łzy. Będzie radość i smutek. Będzie miłość i zdrada. Będą sekrety i trochę magii.
Poznajcie więc bohaterów, którzy żyją razem w jednym domu, ale... w różnych wymiarach. Ewa i Krzysztof to małżeństwo po przejściach. Jednak miłość wybacza wiele, dlatego tworzą swoją rodzinę najlepiej już jak potrafią. Bronka i Franek, to rodzice Ewy którzy żyją w swoim świecie. Franek nie zawsze zgadza się z zięciem, więc nie zaskoczy Was fakt, że potyczki słowne będą u nich dość częste. Kogut Rasputin i kura Helcia, o których nie mogę zapomnieć, chodzą sobie po obejściu seniorów.
No pokochałam tą historię! Jak napisała autorka, to specyficzna historia, która trafiła w odpowiednie serce. Myślę, że i Was rozczuli bo to naprawdę wzruszająco piękna historia, która zostanie ze mną na długo!
Pamiętajcie! Co dziś Tutaj, kiedyś było Tam. Ale jednak Tu będzie teraz. Ściskam!
Dziękuję @joanna.sykat.pisarka za tą magię, która się tutaj zadziała!