Okładka książki - Tytus, Romek i ATomek. Nowe przygody. Księga I

Tytus, Romek i ATomek. Nowe przygody. Księga I

Zapraszamy do ,,Nowych przygód" Tytusa, Romka i A'Tomka.

Księga ta stanowi nowe otwarcie, ale jest zarazem wspaniałą kontynuacją twórczości Henryka Chmielewskiego, czyli niezapomnianego Papcia Chmiela. Świetnie oddaje ducha jego komiksów, pełnych charakterystycznego dowcipu i przenikliwego zmysłu obserwacyjnego.

Romek i A'Tomek wraz z profesorem T'Alentem podejmą kolejną próbę uczłowieczenia Tytusa. Jak zwykle wykorzystają do tego najnowsze zdobycze nauki i nowoczesne technologie. Ciekawe tylko, kto kogo więcej nauczy i kto stanie się bardziej ludzki.

Jak mówi Artur Chmielewski - syn Pacia Chmiela, a jednocześnie współscenarzysta ,,Nowych przygód":

,,Ta księga to hołd dla Taty. Mam nadzieję, że uda nam się Was rozśmieszyć i na końcu powiecie: >>To była dobra zabawa!

Informacje dodatkowe o Tytus, Romek i ATomek. Nowe przygody. Księga I:

Kup książkę Tytus, Romek i ATomek. Nowe przygody. Księga I

Tytus, Romek i ATomek. Nowe przygody. Księga I - opinie o książce

Avatar użytkownika - djas
djas
Przeczytane:2026-06-22, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, poczekalnia, 52 książki 2026,

Ależ się cieszę, że moje dzieciństwo nie skończyło się z odejściem Papcia Chmiela. Tytus jest, jak Kajko i Kokosz, a także Jonki z Kleksem czymś, na czym się wychowywałem i co czytałem z równie wielką pasją, jak tradycyjne książki. Udało mi się skompletować wszystkie serie, na dokładkę zebrałem wszystkie Thorgale - ostatnią serię na której mi zależało (jest jeszcze Yans, ale to tylko trzy tomy, też mam) i jestem szczęśliwym człowiekiem. Niemniej po przeczytaniu całkiem dobrze oddającego humor serii nowy tom z nowych przygód - poczułem się jeszcze lepiej. Mamy tu znak czasów i nawiązania do starej serii. Wrócili bohaterowie i jest naprawdę dobrze. Piękna sprawa!!!

500 najpiękniejszych. 500 najpiękniejszych zabytków świata
Okładka ksiązki - 500 najpiękniejszych. 500 najpiękniejszych zabytków świata

Zabytkowe miasta z tętniącymi życiem urokliwymi starówkami, piękne świątynie, rezydencje i pałace, tajemnicze twierdze i zamczyska, najciekawsze muzea...

Frnck. Tom 1. To dopiero początek
Okładka ksiązki - Frnck. Tom 1. To dopiero początek

Zero pizzy, zero internetu, zero samogłosek... Prehistoria jest beznadziejna! Pierwszy tom niezwykłej serii fantasy o trzynastoletnim wychowanku sierocińca...