Historia o prawdziwej kobiecej przyjaźni i o tym, jak trudną sztuką jest pięknie żyć.
Dorota jest mężatką i matką dwójki dzieci, którą przytłacza codzienność i nadmiar obowiązków. Czy znajdzie w sobie siły, by przebaczyć zdradę?
Hanna to trzydziestopięcioletnia singielka, która pnie się po szczeblach kariery w międzynarodowej korporacji. Nie ma czasu na nic, a już na pewno nie na miłość.
Z kolei Kalina jest w szczęśliwym związku od dziesięciu lat. To właścicielka ekskluzywnego butiku, wiodąca spokojne i poukładane życie. Nagle jej życiu pojawia się dawna miłość i wywraca wszystko do góry nogami.
Życie trzech kobiet zmienia się, gdy stają w obliczu śmiertelnej choroby. Ich przyjaźń zostaje wystawiona na największą próbę.
Muszą zmierzyć się z własnymi słabościami i pomóc sobie nawzajem.
Bo życie składa się z miliona małych szczęść i kilku wielkich tragedii.
Czasem to właśnie przyjaźń pozwala przetrwać i uwierzyć w przyszłość.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2017-01-18
Niestety nie zachwyciła mnie. Męczyłam ją kilka dni i ledwo dotarłam do końca. Tematyka ciekawa aczkolwiek moim zdaniem ciutkę przy długawa.
Ta książka trafiła w moje ręce przez przypadek...tyle razy natykałam się gdzieś w necie na opinie, że Gabriela Gargaś tak wspaniale pisze, mama mojej przyjaciółki wyczytała chyba wszystkie i również zachwycona, że jak pojawiłam się w mojej bibliotece i zobaczyłam na półce Jej książki- pomyślałam, no cóż wezmę jedna zobaczę czy warto!? NIE ZAWIODŁAM SIĘ, NIE ZAWIODŁAM SIĘ!
Książka mnie pochłonęła, czas który jej poświęciłam nie uważam za czas stracony - wręcz przeciwnie! Wiele mądrych rzeczy wyniosłam z tej książki, przemyśleń, dużo sobie uświadomiłam. Życie mamy tylko jedno i przeżyjmy je zgodnie z sobą, swoimi pragnieniami, marzeniami.
Historia trzech przyjaciółek. Jedna mężatka z dwójką dzieci, tzw. kura domowa-pranie, sprzątanie, obiadki, kolacje i brak czasu dla siebie! A gdzie mąż w tym wszystkim? No własnie mąż "wiecznie w pracy"-zastanawiające, prawda?hmmm.
Druga pani biznesu, zgrabna, zadbana, wciąż zapracowana, nie ma czasu na miłość, ciągle gdzieś pędzi, poświęca się dla dobra innych, pociesza, pomaga! A gdzie czas dla siebie?T
Trzecia prowadząca swój mały interes, niezdecydowana, uwikłana między miłością dwóch mężczyzn. Którego z nich wybierze?
Każda z tych kobiet ma swoje problemy (och jakie wielkie te problemy w tamtej chwili im się wydawały!), jednak dopiero wtedy, gdy stają twarzą w twarz ze śmiertelną choroba jednej z nich zaczynają uświadamiać sobie co tak naprawdę jest ważne w życiu!!!
Polecam, szczególnie ludziom słabej wiary!Doceńcie to co macie! Życiem naprawdę trzeba się cieszyć.
Nieważne są pieniądze, sława, rzeczy materialne- najważniejsze jest zdrowie, bo bez niego jesteśmy pustką, nicością.
Polecam!
(moja oipinia z lubimy czytać http://lubimyczytac.pl/ksiazka/3988383/w-plataninie-uczuc/opinia/50966129#opinia50966129)
Drogi, które rozdzielił los, tak trudno połączyć na nowo. Choć Teresa i Kateryna mają wspólną siostrę, to koleje ich losów...
Opowiem Ci moją historię. Ale proszę, nie oceniaj mnie. Wiem, co zrobiłam, jednak nie mogę cofnąć czasu. Stefania jest położną, która kocha swoją...
Przeczytane:2017-05-21, Ocena: 5, Przeczytałam,