Okładka książki - W poszukiwaniu nowego domu

W poszukiwaniu nowego domu

Czajka Viki wraca z dalekiej podróży z ciepłych krajów i szuka bezpiecznego miejsca do założenia gniazda. Spotyka młodego samczyka sarny, Maksa, który proponuje jej pomoc i prowadzi ją do nowego miejsca. W trakcie wędrówki dołączają do nich rzekotka Monika, która straciła swój staw, oraz pszczoła murarka Zuza, która szuka łąki pełnej kwiatów. Czy ta niezwykła podróż zakończy się szczęśliwie dla naszych dzielnych bohaterów? Jakie przygody czekają na nich po drodze? Jedno jest pewne - przyjaźń, odwaga i współpraca sprawią, że niebezpieczeństwa nie będą w stanie powstrzymać wytrwałych podróżników. Czy przyjaciele zaczną nowe życie, ciesząc się spokojem i harmonią w otoczeniu przyrody? Na kartach tej niezwykłej bajki na pewno znajdziesz odpowiedź na wszystkie pytania.

Informacje dodatkowe o W poszukiwaniu nowego domu:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-06-10
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
Tytuł oryginału: W poszukiwaniu nowego domu

Tagi: koziołek Maksiu czajka Viki pszczółka Zuzia żaba Monika przyroda o przyjaźni QLA Przemysław Bartos Daniel Sobolewski przyroda bez granic QLA Quarry Life Award

Kup książkę W poszukiwaniu nowego domu

W poszukiwaniu nowego domu - opinie o książce

Avatar użytkownika - Priam
Priam
Przeczytane:2026-07-02, Ocena: 6, Przeczytałem, Przyroda, Mam,

Przepiękna bajka dla każdego kto kocha przyrodę. Poruszająca historia zwierzątek, które szukają swojego miejsca na Ziemi. Każdy rozdział niesie ze sobą nową wiedzę i odkrywa tajniki kryjące się w naturze! Na pozór wydawać by się mogło, że to bajka dla dzieci, ale nic bardziej mylnego. To książka, która daje wiedzę, radość i pozwala przenieść się w cudowny świat otaczajacego nas świata!