Ok³adka ksi±¿ki - W s³oiku. Przetwory przez ca³y rok

W s³oiku. Przetwory przez ca³y rok

Ocena: 6 (1 g³osów)

"W tej ksi±¿ce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wype³nionego samymi smako³ykami – na pó³kach m.in. granola, mieszanki w³asnych przypraw, ulubione dressingi do sa³at, s³odkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snujê te¿ opowie¶ci o przepastnej spi¿arni, w której stoj± s³oje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami miêsnymi. Wed³ug przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto ró¿nych smaków i wiele innych przetworów. Wyci±gnij z szuflady drewnian± ³y¿kê, ciemn± od mieszania powide³, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem co¶ pysznego!" Kasia Marciniewicz

Informacje dodatkowe o W s³oiku. Przetwory przez ca³y rok:

Ilustracje:fotografie

wiêcej

Kup ksi±¿kê W s³oiku. Przetwory przez ca³y rok

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

W s³oiku. Przetwory przez ca³y rok - opinie o ksi±¿ce

Ksi±¿ka pt. ,, W s³oiku przez ca³y rok '' autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego. Na pocz±tku autorka dok³adnie scharakteryzowa³a domowe metody konserwacji produktów. Dalsz± czê¶æ ksi±¿ki podzieli³a na dwa zasadnicze rozdzia³y: Spi¿arnia i Kredens. W pierwszym z nich zamie¶ci³a przepisy na przepisy z przetwory z owoców i warzyw, które mo¿na zamkn±æ w s³oikach i butelkach. Warto spróbowaæ ciekawych po³±czeñ z d¿emu z zielonych pomidorów z bazyli± czy moreli z tymiankiem. W drugim rozdziale ,, Kredens" mo¿na znale¼æ przepisy przydatne i zdrowe skarby kulinarne typu: buliony, przyprawy, dressingi do sa³atek itd. Siêgaj±c po te przepisy mo¿na siê przekonaæ ,¿e s± tu propozycje do wykorzystania na co dzieñ i od ¶wiêta, którymi mo¿na zaskoczyæ nawet najbardziej wybredne podniebienia. Ksi±¿ka pt. ,, W s³oiku przez ca³y rok ''jest adresowana dla wszystkich Czytelników chc±cych poznaæ przepisy na przetwory, które s³u¿± zdrowemu od¿ywianiu siê przez ca³y rok. Ka¿dy przepis na domowe przetwory zamieszczony na ³amach piêknie wydanej ksi±¿ki przez Wydawnictwo Publicat, zawiera 240 stron, tward± oprawê, tabele, zdjêcia zaprezentowanych przetworów po ich przyrz±dzeniu. Polecam zapoznanie siê z t± ksi±¿k± autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz.
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje