Okładka książki - W Tobie ufność. Chorzy jako apostołowie Jezusa. Modlitwy i rozważania

W Tobie ufność. Chorzy jako apostołowie Jezusa. Modlitwy i rozważania

W obliczu cierpienia i choroby zawierzenie Panu Jezusowi daje siłę i nadzieję, że z Nim można przejść najtrudniejszą drogę. Chorzy mogą się stać apostołami Jezusa, gdyż przez swoje cierpienie ukazują obecność Boga w ludzkiej słabości. Niech pomocą w tym apostolstwie będzie niniejsza książeczka.

Modlitewnik został przygotowany z myślą o ludziach chorych oraz ich bliskich. Dobór modlitw i rozważań pomaga zrozumieć i przyjąć krzyż cierpienia, dając nadzieję na zrozumienie Bożych planów i uzdrowienie.

Znajdziemy w nim: krótkie rozważania dotyczące cierpienia i choroby; modlitwy, litanię, koronkę, nowennę oraz rozważania różańcowe; rachunek sumienia.

Odpowiednio duża czcionka i czytelny rozkład modlitw pozwala korzystać z modlitewnika osobom ze słabszym wzrokiem, w kościele czy na szpitalnym łóżku.

Informacje dodatkowe o W Tobie ufność. Chorzy jako apostołowie Jezusa. Modlitwy i rozważania:

Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2026-01-08
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Chrześcijaństwo

Kup książkę W Tobie ufność. Chorzy jako apostołowie Jezusa. Modlitwy i rozważania

Życie Pana Jezusa. Elementarz
ks. Leszek Smoliński0
Okładka ksiązki - Życie Pana Jezusa. Elementarz

Życie Pana Jezusa. Elementarz to wyjątkowa publikacja przygotowana z myślą o dzieciach, które pragną poznać Pana Jezusa - Jego życie, naukę. W prostych...

Maryja Matka Miłosierdzia. Rozważania i modlitwy
ks. Leszek Smoliński0
Okładka ksiązki - Maryja Matka Miłosierdzia. Rozważania i modlitwy

O Maryjo, Matko Miłosierdzia, czuwaj nad wszystkimi, aby nie był daremny krzyż Chrystusa. św. Jan Paweł IITrwający właśnie rok jubileuszowy skupia naszą...

Opad
Opad