Z każdym rokiem jest nas - praktykujących wege - coraz więcej.
I dobrze nam z tym! Decyzję o zmianie diety na bezmięsną najchętniej podejmujemy na wiosnę.
Z myślą o wegetarianach i weganach przygotowaliśmy książkę kucharską z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym - wielkanocnych - na bazie składników roślinnych oraz - dla wegetarian - nabiału.
Jest tam wszystko: przystawki, zupy, dania główne, dodatki, pasztety, jaja przyrządzane na różne sposoby, wspaniałe desery, ciasta. Oprócz tego, że zdrowe, lekkie i ekologiczne, wzbudzają ciekawość i apetyt!
Skosztuje je każdy, nawet mięsożerca, któremu opatrzył się już smak żurku, kotleta, pasztetu z boczkiem czy kiełbasy.
Niemal w każdej rodzinie jest ktoś, kto przy wspólnym stole poprosi o ,,coś bez mięsa", oczywiście dobrego, pożywnego i zdrowego, więc... voila!
Wypróbujcie nasze przepisy i delektujcie się wiosną.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2020-03-18
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 320
Przepiękny niezbędnik dla każdej miłośniczki Marinette. Zamykany na gumkę sekretnik, w którym znajdziesz mnóstwo miejsca na własne zapiski...
Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz...
Chcę przeczytać,