Okładka książki - Wojna Imperium. Większy Bliski Wschód w amerykańskiej wojne z terroryzmem

Wojna Imperium. Większy Bliski Wschód w amerykańskiej wojne z terroryzmem

Dla zabezpieczenia i utrwalenia swojej hegemonii Ameryka potrzebuje dwóch rzeczy: niezawodnych dostaw ropy naftowej po umiarkowanej, stabilnej cenie oraz kontrolowania (jeżeli już nie rozwiązania) konfliktów i płynących z nich zagrożeń na obszarze tzw. Wielkiego Bliskiego Wschodu, rozciągającego się od Synaju po zachodnią granicę Chin.

Informacje dodatkowe o Wojna Imperium. Większy Bliski Wschód w amerykańskiej wojne z terroryzmem:

Data wydania: b.d
Kategoria:
ISBN: 978-83-613-8400-7

Kup książkę Wojna Imperium. Większy Bliski Wschód w amerykańskiej wojne z terroryzmem

Wojna Imperium. Większy Bliski Wschód w amerykańskiej wojne z terroryzmem - opinie o książce

Zamach. Tropem zabójców generała Sikorskiego
Tadeusz A. Kisielewski0
Okładka ksiązki - Zamach. Tropem zabójców generała Sikorskiego

Najnowsza książka dotycząca śmierci generała Władysława Sikorskiego. Wypadek czy zamach? Spór na temat przyczyny śmierci Władysława Sikorskiego toczy się...

Przesmyk Suwalski. Rosja kontra NATO
Tadeusz A. Kisielewski0
Okładka ksiązki - Przesmyk Suwalski. Rosja kontra NATO

Historia i rola przesmyku suwalskiego - najbardziej zapalnego punktu w nowej zimnej wojnie Rosji z Zachodem Czy przesmyk suwalski jest najbardziej zapalnym...