Okładka książki - Wynagrodzenia pracowników w firmie

Wynagrodzenia pracowników w firmie


Ocena: 0 (0 głosów)
"Wynagrodzenia pracowników w firmie" jest kompendium wiedzy przydatnym dla każdego przedsiębiorcy zatrudniającego osoby w ramach umów o pracę oraz umów zleceń i o dzieło. Obejmuje zagadnienia związane z zatrudnianiem pracowników przez pracodawcę-płatnika.Omówiono obowiązki, które musi spełnić pracodawca z zakresu naliczania i poboru podatku dochodowego od osób fizycznych od wypłacanych wynagrodzeń, umów zlecenia, o dzieło oraz innej działalności wykonywanej osobiście.Przeanalizowano także obowiązki osoby prowadzącej działalność gospodarczą, pracodawcy-płatnika z zakresu ubezpieczeń społecznych.W pozycji tej znajdują się również zagadnienia związane z rozliczaniem delegacji służbowych, zatrudnianiem emerytów i rencistów, zakładowym funduszem świadczeń socjalnych. Przedstawiono wybrane elementy prawa pracy m.in. z zakresu zawierania umów o pracę, ochrony wynagrodzenia, urlopów pracowniczych.W celu pełniejszej prezentacji omawianych zagadnień, książka zawiera praktyczne przykłady z wykorzystaniem deklaracji podatkowych, dokumentów ZUS, wzorów umów o pracę i innych druków potrzebnych przy pełnieniu obowiązków pracodawcy-płatnika.

Informacje dodatkowe o Wynagrodzenia pracowników w firmie:

Wydawnictwo: WSZECHNICA PODATKOWA
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 9788360756478
Liczba stron: 240

więcej

Kup książkę Wynagrodzenia pracowników w firmie

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Wynagrodzenia pracowników w firmie - opinie o książce

Inne książki autora
The Elves and the Shoemaker
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - The Elves and the Shoemaker

This enhanced re-telling will delight young children and improve their reading and use of language. There`s even a special song to join in with, too!...

Kucharz & Gastronom vademecum
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Kucharz & Gastronom vademecum

Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej - ogólnej - omówione...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy