Okładka książki - Z tobą było mi lepiej

Z tobą było mi lepiej

Po ośmiu latach od wydarzeń na Mazurach Wiktor i Serafin spotykają się. Obydwoje są na rozdrożu. Jeden podąża ścieżką prowadzącą ku autodestrukcji. Drugi, zmęczony życiem, pragnie już tylko spokoju i ciszy. Niosą w sobie ciężar, którego nie potrafią nazwać ani przepracować. Czy można przetrwać czas, w którym stare uczucia zderzą się z murem obojętności i bólu?

Informacje dodatkowe o Z tobą było mi lepiej :

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-06-09
ISBN: b.d

Kup książkę Z tobą było mi lepiej

Opinie o książce - Z tobą było mi lepiej

RECENZJA   „Z tobą było mi lepiej”   Autorki: Katarzyna Dołgań, Daria Głowacka   "– Nie. Ja muszę sam małymi kroczkami wrócić na dobrą drogę. Wyjść z tej nory, w której się zakopałem. Tylko będę na to potrzebował trochę czasu. Także się nie stresuj, jak jutro nie wyskoczę rano cały w skowronkach. Pewnie będę miał lepsze i gorsze dni. Jak każdy zresztą. Ale myślę, że będzie dobrze."   Niektóre historie kończą się wraz z ostatnią stroną.   Inne zostają w człowieku, cicho pulsując pod skórą, wracając niespodziewanie w najmniej oczekiwanych momentach.   I właśnie taka jest książka „Z tobą było mi lepiej”.   To nie jest opowieść o wielkiej miłości, która pokonuje wszystkie przeszkody.   To historia o tym, że czasem największą miłością jest umiejętność odpuszczenia.   O tym, że nie każda relacja jest pisana na zawsze.   I że nawet najpiękniejsze uczucia nie zawsze są sobie przeznaczone.   Minęło osiem lat.   Osiem lat bólu, tęsknoty, wyrzutów sumienia, niedopowiedzianych słów i prób nauczenia się życia od nowa.   Wiktor i Serafin są dziś zupełnie innymi ludźmi niż kiedyś. Życie odcisnęło na nich swoje piętno. Pozostawiło blizny, których nie sposób ukryć, i rany, które nigdy nie zagoiły się do końca.   Kiedy los po raz kolejny przecina ich ścieżki, szybko okazuje się, że niektóre wspomnienia wciąż potrafią boleć równie mocno jak przed laty.   Ale ta książka nie daje czytelnikowi
„Będę wiatrem, który popsuje ci idealną fryzurę, będę deszczem spływającym po twoim ciele, słońcem opalającym skórę i mrozem szczypiącym w policzki. Pierwszym promieniem słońca, który przywita cię rano, i mrokiem nocy, która otuli cię do snu. Będę tym, czym ty_ jesteś dla mnie. Wszystkim. Jesteś moim wszystkim.”Jak ja mam opisać tę książkę?Serio.Bo mam wrażenie, że cokolwiek napiszę, i tak nie odda tego, co autorki zafundowały mi podczas lektury.Po prostu wow.„Z tobą było mi lepiej” to historia, która zabiera czytelnika w emocjonalną podróż i ani przez chwilę nie pozwalając mu wysiąść. A zapewniam Was, że dzieje się tutaj naprawdę dużo.Jest miłość.
Jest ból.
Jest tęsknota.
Jest nadzieja.
Jest strata.
I są emocje, które momentami wręcz rozrywają serce na kawałki.Takie historie zawsze zostawiają ślad.Największą siłą tej książki są bohaterowie. Prawdziwi. Nieidealni. Ludzcy.Tacy, którzy popełniają błędy, podejmują złe decyzje i próbują żyć dalej, choć życie nie zawsze układa się tak, jakby tego chcieli.Mamy Wiktora i jegotraumatyczne przeżycie.które łamie serce...Mamy Serafina i jegosmutek i złość na cały świat...Mamy Lilkę, której życie potoczyło się inaczej niż tego się spodziewała. Oczywiście Twixy z rodzinami i całkiem nowi intrygujący bohaterowie. Drogi ich wszystkich znowu się krzyżują tworząc tę niesamowitą historię, która jest niesamowicie emocjonującym domknięciem spraw