Okładka książki - Zjawa na zamku w Łajsku Dolnym. Czytam sobie. Poziom 1

Zjawa na zamku w Łajsku Dolnym. Czytam sobie. Poziom 1

Pewnego dnia na mieszkańców Łajska Dolnego padł blady strach. W oknie zamkowej wieży widziano białą damę! Co robić? Czy w miasteczku nadal jest bezpiecznie? Postanowiono schwytać zjawę. Tylko jak to zrobić? Czy pomoże w tym przywieziona właśnie zjawołapka?

Składam słowa, pierwszy poziom serii ,,Czytam sobie", to wspaniały początek nauki czytania. Proste i zabawne historie są dziełem wybitnych polskich autorów. Opowiadania napisane są krótkimi zdaniami. Bardzo duża czcionka ułatwia czytanie, a zamieszczone po bokach stron wyrazy w ramkach służą do ćwiczenia głoskowania. Ilustracje najlepszych polskich twórców są harmonijnym uzupełnieniem czytanego tekstu.

Informacje dodatkowe o Zjawa na zamku w Łajsku Dolnym. Czytam sobie. Poziom 1:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-03-26

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Edukacja - język literatura pisanie i czytanie Edukacja - pierwszy język (ojczysty) - nauka pisania i czytania Dzieci od ok. 4 lat

Kup książkę Zjawa na zamku w Łajsku Dolnym. Czytam sobie. Poziom 1

Zjawa na zamku w Łajsku Dolnym. Czytam sobie. Poziom 1 - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2025-05-16, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Seria "Czytam sobie" to książki wydawane od lat, wspierające dzieci w nauce i doskonaleniu umiejętności czytania.
Podzielone zostały na trzy poziomy, dzięki czemu służą dzieciom na każdym etapie, od składania literek, przez sylabizowanie po biegłe czytanie.

"Zjawa na zamku w Łajsku Dolnym" to książka z poziomu 1. Przeważają w niej ilustracje i krótkie zdania. Jest wsparciem w nauce głoskowania.

Na zamku w Łajsku Dolnym straszy. Kilku mieszkańców twierdzi, że widzieli lub słyszeli Białą Damę. Pozostali postanawiają to sprawdzić i przygotowują zjawołapkę! Czy uda im się złapać w nią jakąś zjawę?

Cała seria została zaprezentowana na dedykowanej stronie internetowej - czytamsobie.pl

Znajdziecie tam nie tylko poszczególne tytuły i ich opisy, ale także solidną porcję wiedzy na temat najlepszych praktyk pedagogicznych, a także darmowe materiały do pobrania a w nich scenariusze zajęć, wykreślanki, zawieszki na drzwi, pocztówki i wiele innych.

Smopsy
Justyna BEDNAREK0
Okładka ksiązki - Smopsy

Wściekły Jaromir z Arkony tropi bestie, czyli smoki. Udało mu się już zlokalizować trzy sztuki. Teraz tylko musi je wyłapać! Tymczasem smoki, społeczne...

Wypadek na stacji metra. Czytam sobie. Poziom 1
Justyna Bednarek0
Okładka ksiązki - Wypadek na stacji metra. Czytam sobie. Poziom 1

Tata Pawełka jest maszynistą pociągu metra. To ciężka i odpowiedzialna praca. Pewnego dnia na peronie metra dochodzi do niebezpiecznego zdarzenia. Zabłąkany...