Okładka książki - Zła siostra

Zła siostra

Terapeutka i pacjentka. Żadna nie jest tą, za którą się podaje…

Stephanie Cousins boi się o życie. Psycholog Connie Summers chce jej pomóc pokonać lęk, ale nie zna prawdy o swojej pacjentce. Jej historia została wymazana. Nawet jej imię nie jest prawdziwe...
Ale doktor Summers to też nie jest prawdziwe nazwisko Connie. A to nie wszystko, co łączy te kobiety.
Gdy Stephanie wreszcie otwiera się i opowiada o swojej skomplikowanej relacji z bratem, Connie musi się zmierzyć z mrocznymi sekretami własnej rodziny.
Znalezienie okaleczonego ciała z prawdziwym imieniem Connie wypisanym na zakrwawionej dłoni ma druzgocące konsekwencje dla obu kobiet.
Kto jest ofiarą?
Kto jest winny?
Kto będzie następny?

„Rollercoaster emocji i napięcia. W jednej chwili ufasz bohaterkom, a zaraz potem nie wierzysz im za grosz”. „The Bookseller”

„Mroczny i niepokojący thriller. Zaciska gardło strachem”. „The Sun”

SAM CARRINGTON zadebiutowała w 2016 thrillerem psychologicznym Następna dziewczyna. Książka zdobyła nominację do CWA Dagger (odpowiednik filmowego Oscara dla kryminału) dla najlepszego debiutu roku. Weszła na szczyt list bestsellerów magazynu „Publishers Weekly” i Amazonu. Została sprzedana w samej Anglii w ponad 100 000 egzemplarzy.
Kolejna powieść Sam Carrington z psycholog Connie Summers ukaże się jeszcze w 2018 roku.

Informacje dodatkowe o Zła siostra:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2018-02-27
Tytuł oryginału: Bad sister
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Ewa Ratajczyk

Kup książkę Zła siostra

Zła siostra - opinie o książce

Macie rodzeństwo? Jeśli tak, to z pewnością może Was zainteresować thriller, który zamierzam Wam dzisiaj zaprezentować. Jest to "Zła siostra" Sam Carrington. Ja sama mam dwie siostry, ale na szczęście żadna z nich nie jest zła, tak więc zwróciłam uwagę na ten tytuł. Czyją siostrą jest tytułowa siostra tej książki i dlaczego jest zła? Zapraszam na recenzję!

Connie Summers jest psychologiem, który chce pomóc w pokonaniu lęku swojej pacjentce Stephanie Cousins bojącej się o swoje życie. Niestety nie zna ona całej prawdy o swojej pacjentce, która przez bardzo burzliwą przeszłość musiała zmienić swoje imię i tak naprawdę nie nazywa się Stephanie. Okazuje się, że obie kobiety dużo łączy, ponieważ Summers też nie jest prawdziwym nazwiskiem Connie... Podczas sesji terapeutycznych Stephanie otwiera się i opowiada o swojej traumatycznej relacji z bratem. W Connie życiu też zdarzały się nieprzyjemne zdarzenia, więc i ona teraz musi zmierzyć się ze swoją mroczną przeszłością. Pewnego dnia na podmiejskiej drodze zostaje znalezione okaleczone ciało, które ma na zakrwawionej dłoni wypisane prawdziwe imię i nazwisko Connie... Kto dopuścił się tej okropnej zbrodni i co z tym wszystkim ma wspólnego Connie?

W książce narracja prowadzona jest w trzeciej osobie. Rozdziały są krótkie i potrafią wciągnąć, tak więc szybko się je czyta. Występują głównie rozdziały opisane z perspektywy Connie oraz detektyw Wade, która bierze udział w opisanym śledztwie. Podczas czytania można też spotkać rozdziały, w których cofamy się do przeszłości. Książka ta potrafi bardzo wciągnąć i zainteresować, czasami nawet trzyma w napięciu. Śledztwo prowadzone w niej było trudne do rozwiązania, bo czasami pojawiały się mylne tropy i zwroty akcji. Dotyczyło ono dalekiej przeszłości, która po wielu latach nie daje o sobie zapomnieć. Jak dla mnie jest świetny thriller, który potrafił mnie zaskoczyć i to nie tylko na końcu, kiedy to już wszystkie sekrety z przeszłości zostały ujawnione...

"Zła siostra" jest bardzo dobrym thrillerem z elementami sensacji, który potrafi wciągnąć, zaskoczyć i podnieść ciśnienie. Czyta się tę książkę bardzo szybko, wręcz można dla niej nawet zarwać noc. Tak więc, jeśli szukacie dobrego thrillera pełnego wrażeń, to ten będzie w sam raz!

Avatar użytkownika - AnnaKwa
AnnaKwa
Przeczytane:2024-06-16, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 książki 2024,

Historia terapeutki, która mierzy się z traumą związaną z przyczynieniem się do uwolnienia z więzienia mężczyzny, który wkrótce po wydostaniu się na wolność krzywdzi kolejną osobę. Próbuje ona pomóc w ramach prowadzonej w swoim gabinecie terapii młodej kobiecie z dzieckiem, objętej programem ochrony świadków. Ale czy na pewno potrafi udzielić pomocy swojej pacjentce? Jak zachowa się w obliczu traumatycznych wydarzeń, które ją spotkają? Komu może ufać, a wobec kogo powinna zachować czujność? Ciekawy kryminał z zaskakującym zakończeniem.

Avatar użytkownika - Sebastian34
Sebastian34
Przeczytane:2020-11-26, Ocena: 4, Przeczytałem,

To dobra książka, ale czytałem lepsze, mimo tego mogę ją polecić, ponieważ warto ją przeczytać.

Avatar użytkownika - gwiazda_ar
Przeczytane:2019-09-19, Ocena: 4, Przeczytałam,
Następna dziewczyna
Sam Carrington0
Okładka ksiązki - Następna dziewczyna

Nominacja do CWA Dagger 2016 (odpowiednik filmowego Oscara dla kryminału) dla najlepszego debiutu roku! Największe brytyjskie wydawnictwo wydaje książkę...