Okładka książki - ZŁOWROGI SZEPT

ZŁOWROGI SZEPT

Warszawa. Lasek Bielański staje się sceną makabrycznego rytuału. Komisarz Aleksandra Nowak, twarda, bezkompromisowa policjantka, rozpoczyna śledztwo, które szybko prowadzi ją poza granice racjonalnego świata.

Ciało z rytualnymi znakami. Ślady kopyt. Szept w ciemności. Wszystko wskazuje na to, że ktoś próbuje odtworzyć pradawny, słowiański rytuał ofiarowania czterech żywiołów — mający na celu przywołanie Leśnego Demona – Leszego.

Sprawa przybiera osobisty wymiar, gdy okazuje się, że niemal identyczne morderstwa miały miejsce 25 lat wcześniej… a prowadził je ojciec Aleksandry. Demony przeszłości, nie tylko w przenośni, wracają.

Z każdą kolejną ofiarą linia między mitologią a rzeczywistością zaciera się coraz bardziej. A zegar tyka — do letniego przesilenia zostało tylko kilka dni.

"Złowrogi Szept" to mroczny thriller z elementami słowiańskiej grozy, łączący realizm policyjnego śledztwa z legendą o Leszym — strażniku lasu i mścicielu natury. Dla fanów Katarzyny Puzyńskiej, Wojciecha Chmielarza i seriali z pogranicza kryminału i horroru.

Informacje dodatkowe o ZŁOWROGI SZEPT:

Wydawnictwo: Ridero