Ok³adka ksi±¿ki - Zwi±zki Nowej Ziemi. Przewodnik dla par (i nie tylko) na XXI wiek.

Zwi±zki Nowej Ziemi. Przewodnik dla par (i nie tylko) na XXI wiek.

Ocena: 6 (1 g³osów)

,,Zwi±zki Nowej Ziemi" Williama Weil'a oparte s± na fenomenie ksi±¿ki Eckharta Tolle'a ,,Nowa Ziemia" i inspiruj± wszystkie pary, by przebudzi³y siê do swojego wy¿szego celu - relacji Mi³o¶ci jako drogi prowadz±cej do przebudzenia. Korzystaj±c z pracy Tolle'a i najbardziej uznanych ekspertów zajmuj±cych siê zwi±zkami, autor integruje to ze swoimi w³asnymi obserwacjami i zaleceniami dla partnerów.

Sugeruje, ¿e poniewa¿ zakochanie siê to jedna rzecz, a pozostanie w Mi³o¶ci to inna, wszyscy potrzebujemy obecnie nowego kontekstu i lepszych narzêdzi. Chwalona przez ¶wiatowych doradców rodzinnych, ksi±¿ka ,,Zwi±zki Nowej Ziemi", oferuje niezwyk³e wskazówki dla par do stworzenia bezpiecznej przestrzeni dla siebie nawzajem, do efektywnej komunikacji, ci±g³ego podtrzymywania Mi³o¶ci oraz wzajemnego pozwolenia sobie na ujawnienie siê pe³nego potencja³u ka¿dego z partnerów.

Choæ ksi±¿ka skupia siê na partnerskich zwi±zkach Mi³o¶ci, rady w niej zawarte maj± zastosowanie do ka¿dej relacji - przyjació³, krewnych, wspó³pracowników. To sprawia, ¿e przeczytaæ mo¿e j± ka¿dy kto chce do¶wiadczyæ wy¿szej mocy jaka towarzyszy ¶wiadomym relacjom.

Informacje dodatkowe o Zwi±zki Nowej Ziemi. Przewodnik dla par (i nie tylko) na XXI wiek.:

Data wydania: 2011 (data przybli¿ona)
Kategoria: Poradniki
Tytu³ orygina³u: New Earth Relationships. A Guide for Couples in the 21 st. Century
Jêzyk orygina³u: angielski
T³umaczenie: £ukasz Sa³ek

wiêcej

Kup ksi±¿kê Zwi±zki Nowej Ziemi. Przewodnik dla par (i nie tylko) na XXI wiek.

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Zwi±zki Nowej Ziemi. Przewodnik dla par (i nie tylko) na XXI wiek. - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - sabinapisarek
sabinapisarek
Przeczytane:2023-11-08, Ocena: 6, Przeczyta³em, Mam, wydawnicwto Bia³y Wiatr,

Zwi±zek... ³atwo go stworzyæ, trudniej utrzymaæ; a ju¿ najtrudniej sprawiæ, by by³ szczê¶liwy i trwa³y. Czy to w ogóle mo¿liwe? W czasach, kiedy ¶wiat zmienia siê zastraszaj±co szybko, a era konsumpcjonizmu zamiast rado¶ci sprezentowa³a ludziom znudzenie wiêkszo¶ci± rzeczy materialnych? Gonimy za coraz to nowymi cudami techniki, nudz± nam siê meble, telefony, samochody, ubrania... a co, je¶li znudzi siê ¿yciowy partner? Zwi±zek dwojga ludzi ma tê przewagê, ¿e wp³yw na jego atrakcyjno¶æ ma wiele czynników, nad którymi mo¿na wzajemnie popracowaæ. Mowa tu o dobrej komunikacji, wsparciu, poczuciu bezpieczeñstwa i akceptacji. £±cz± nas emocje i wzajemne potrzeby, które sprawiaj±, ¿e jeste¶my w stanie zwi±zaæ siê z drug± osob± a¿ do koñca ¿ycia.

William Weil w fantastyczny sposób opowiada o tym w ksi±¿ce ,,Zwi±zki Nowej Ziemi", która jest przewodnikiem dla par (i nie tylko) na XXI wiek. Znale¼æ w niej mo¿na nie tylko wiele cennych wskazówek w kwestii budowania zdrowej relacji, ale równie¿ liczne odniesienia do ¿ycia prywatnego autora, który na w³asnym przyk³adzie pokazuje czytelnikowi, jak wa¿na jest dobra komunikacja z drugim cz³owiekiem. Poradnik zawiera tre¶ci mocno uniwersalne, które odnie¶æ mo¿na nie tylko do zwi±zku, ale równie¿ do relacji rodzinnych, czy przyjacielskich. To ksi±¿ka która pomaga rozszerzyæ w³asn± ¶wiadomo¶æ o umiejêtno¶æ prowadzenia konstruktywnego dialogu z drugim cz³owiekiem. Uczy, jak wyzbyæ siê oskar¿ycielskiego tonu z formu³owanych komunikatów, a zamiast tego, konstruktywnie wyra¿aæ krytykê. Wspomaga równie¿ przywrócenie namiêtno¶ci w zwi±zku. Warto podkre¶liæ, ¿e poradnik ten, odpowiedni bêdzie zarówno dla par, które s± szczê¶liwe, jak i tych przechodz±cych kryzys. Podoba³y mi siê fragmenty w których autor zobrazowa³, jak zwi±zki ewoluowa³y na przestrzeni lat pod wp³ywem takich czynników jak wojna, rewolucja przemys³owa, podwy¿szenie standardów ¿ycia itp. Ksi±¿ka u¶wiadamia czytelnikowi wa¿n± rzecz, a mianowicie to, ¿e szczê¶cie nie przychodzi z zewn±trz. Kluczow± rolê odgrywa tu ego, które gdy tylko zostanie zaspokojone i otrzyma upragniony obiekt westchnieñ, np. nowy samochód, to od razu przerzuca swoj± uwagê na kolejn± rzecz, pozornie ,,niezbêdn±" do szczê¶cia. Tymczasem prawdziwe szczê¶cie kryje siê w nas samych, w celebrowaniu chwili obecnej i w rado¶ci jak± odnajdujemy wchodz±c w relacjê z drugim cz³owiekiem.

Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje