W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!
Zbiorek ten zadaje kłam obiegowej opinii, mówiącej że w sferze potraw półmięsnych i wegetariańskich mało jest dań wykwintnych. Są. Czytelnik znajdzie je bez trudu, a potrawy z szynką parmeńską, krabami i innymi... czytaj dalej
Poświęcam te erotyczne dywagacje swawolącym kochankom, a także - dlaczegóż by nie? - mężczyznom pełnym lęku i kobietom pełnym melancholii. Tak rozpoczyna swoją opowieść o zmysłowości, erotyzmie, smaku i zapachu... czytaj dalej
W tej książce Jamie zwiedza Włochy, by gotować i uczyć się od największych mistrzów włoskiej kuchni: rodowitych mieszkańców, którzy od pokoleń przekazują sobie sprawdzone rodzinne przepisy.... czytaj dalej
Przepisy na lecznicze nalewki na ziołach, roślinach i owocach.... czytaj dalej
Książka-album, opowiadająca dzieje papiestwa poprzez to, co jadano przy watykańskich stołach. Ponad sto prostych i wyrafinowanych przepisów z różnych epok, niezliczone ciekawostki i anegdoty. Co jadali papieże... czytaj dalej
Dzięki tej książce poznajemy tajniki kuchni klasztornych. Autorka podaje przepisy na tradycyjne zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Podkreśla, że kuchnia klasztorna, to kuchnia ekologiczna. Opisuje także... czytaj dalej
W domach arabskich celebruje się gościnność - gość czyni zaszczyt gospodarzowi, zasiadając z nim do stołu, a wypicie herbaty jest wręcz obowiązkiem. Mało znamy zwyczaje i obyczaje świata arabskiego. Historia... czytaj dalej
W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalenie żywności, a raczej pełni ono funkcję uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko podnieść walory smakowe naszego produktu, ale i skutecznie... czytaj dalej
Russ Parsons, dziennikarz specjalizujący się w gastronomii, omawia naukowe podstawy zwykłych kulinarnych czynności, jak krojenie cebuli, smażenie mięsa czy zrobienie majonezu. Przy okazji udziela setek rad... czytaj dalej
Jamie Oliver po raz kolejny pokazuje, że przygotowanie posiłków może być prawdziwą przyjemnością. Z tą książką poczujemy się w kuchni pewniej i wszystko wyda się łatwe. Potrawy, które proponuje Oliver, może... czytaj dalej