Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Potrawy mleczne z jaj i serów
Hydzik - Żmuda Marta Wydawnictwo: brak danych

Mleko to najstarszy, najbardziej naturalny pokarm i składnik wielu potraw. Nieprzebrane źródło związków i substancji tyleż niezbędnych dla życia, co dla normalnego rozwoju każdego organizmu i budowy jego sił... czytaj dalej

Szybko i łatwo. Na co dzień i od święta
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Proste i szybkie dania wcale nie muszą być nudne. Ta książeczka pokazuje, jak urozmaicić nasz codzienny jadłospis. Wszystkim przepisom towarzyszą szczegółowe wskazówki, które gwarantują, że potrawa uda się... czytaj dalej

Dania z woka i patelni
praca zbiorowa Wydawnictwo: RM

Niniejszy poradnik zawiera precyzyjne przepisy na wiele łatwych potraw, które zawsze się udają. Dzięki tej książce odkryjesz wszystkie zalety dań z woka i patelni. Autorzy mają nadzieję, że potrawy przygotowane... czytaj dalej

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: Rea

Książka jest napisana barwnym językiem, niezwykle obrazowo. Każdy z rozdziałów poprzedza wstęp wyjaśniający omawianą dziedzinę, zawierający informacje niezbędne w kuchni zarówno początkującej, jak i doświadczonej... czytaj dalej

Włoska szkoła gotowania
Renata Duczyńska-Surmacz Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

"Myślisz, że cudownych włoskich potraw można skosztować tylko w superdrogich restauracjach? Nieprawda! Włoscy mistrzowie smaku uchylają rąbka tajemnicy, abyśmy we własnym domu mogli cieszyć się leciutkimi... czytaj dalej

Naleśniki na różne sposoby
Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo: Świat Książki

Wszyscy przepadają za naleśnikami i nic dziwnego - przypominają nam dzieciństwo, są pyszne, wymagają niewielu składników i łatwo je zrobić. W dodatku nadają się na każdy posiłek: przekąskę, obiad, deser. Z... czytaj dalej

Kuchnia litewska wersja polska
Markuza Biruta Wydawnictwo: brak danych

Kuchnia litewska słynie z potraw prostych i ekologicznych. Od wieków zakorzeniona w kuchni chłopskiej opartej na produktach zbożowych, mlecznych, owocach leśnych, grzybach i miodach. Prócz dań oryginalnych... czytaj dalej

Wędrówki po kuchniach świata
Tadeusz Olszański Wydawnictwo: Watra

Najnowsza i najobszerniejsza relacja, świetna książka kucharska i zarazem przewodnik kulinarny po dwudziestu krajach.... czytaj dalej

Wielka księga drinków
praca zbiorowa Wydawnictwo: OLESIEJUK

W tej książce znajdziesz prawie 250 przepisów na drinki i różnorodne przekąski, czy to na małe, czy duże przyjęcia. Znajdziesz tu też wiele wskazówek i porad, m.in. jak wyposażyć bar i jakich używać kieliszków... czytaj dalej

Bakłażan, cukinia, patison
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: inne

Jedni zwą go z rosyjska bakłażanem, inni z francuska - oberżyną. Do Europy trafił w XIV wieku najpierw do Włoch, gdzie hodowano go jako roślinę ozdobną kulinarne eksperymenty z bakłażanami Włosi zaczęli w... czytaj dalej