Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222664 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Sosy i dipy. Inspirujący wybór klasycznych i nowoczesnych przepisów
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Doskonałego kucharza od dobrego odróżnić można... po sosie! Bo sos sprawia, że przeciętny posiłek zmienia się w niezwykłą ucztę - zaostrza smak dania, bądź dodaje mu kremowego zabarwienia, podkreśla główny... czytaj dalej

Kuchnia polska 1001 przepisów (czerwona)
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

Książka zawierająca 1001 sprawdzonych przepisów kulinarnych na tradycyjnie polskie dania. Znaleźć tu można przepisy na dania tańsze i droższe, dietetyczne i wysokokaloryczne oraz codzienne i świąteczne. Będzie... czytaj dalej

Domowe przysmaki z ryb i owoców morza
praca zbiorowa Wydawnictwo: Watra

Proponujemy zbiór ciekawych przepisów na tradycyjne i wykwintne dania z ryb morskich, słodkowodnych i owoców morza. Ciekawostką są przepisy na potrawy z raków, żabek i kalmarów. Jeden z rozdziałów poświęcony... czytaj dalej

Drób. Na polskim stole
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: Świat Książki

Z drobiu mozna wyczarować dania proste i niezwykle wykwintne, codzienne i świąteczne, pracochłonne i gotowe w kilka minut. W tej książce mozna znaleźć przepisy na wiele potraw z drobiu: od tradycyjnego polskiego... czytaj dalej

Słodkości i słodycze
Alessandra Zecchini Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Ciasteczka z orzechami w karmelu, kokosowo-czekoladowy sen, pomarańczowe tureckie łakocie, tiramisu z owocami leśnymi? Czyli słodkości, które zadowolą nawet najbardziej wymagającego łasucha! Niezależnie od... czytaj dalej

Przy wigilijnym stole
Elżbieta Adamska Wydawnictwo: The Facto

Teksty najpiękniejszych kolęd oraz tradycyjne przepisy kuchni polskiej na wigilijna nutę.... czytaj dalej

Tarty na słodko i na słono
Maya Barakat-Nuq Wydawnictwo: Wiedza i Życie

Tarta to dobry pomysł na co dzień i od święta. Tarty z owocami są idealne na deser, te z niesłodkimi dodatkami na przekąskę i drugie śniadanie, a wyszukane tarty słodko-słone na specjalne okazje. Książka zawiera... czytaj dalej

Potrawy z jaj
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Jajka są jednym z najczęściej używanych składników w kuchni. Oto jak można je wykorzystać w najlepszy sposób.... czytaj dalej

Przyprawy korzenne
Amsel Irena J. Wydawnictwo: Videograf II

Podręczny leksykon przypraw i ziół dostępnych na polskim rynku, pełniący jednocześnie rolę poradnika dla miłośników dobrej kuchni. Autorka omawia w nim walory smakowe i lecznicze poszczególnych przypraw, podaje... czytaj dalej

Sery:gatunki, rodzaje, smaki
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: inne

Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono... czytaj dalej