Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222648 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Owocowe przetwory
Gabriele Lehari Wydawnictwo: Świat Książki

Nic nie smakuje lepiej niż przetwory domowej produkcji. I wcale nie muszą to być tylko poczciwe marmolady czy galaretki. Autorka wprowadza nas w niezwykle bogaty świat owoców smażonych, marynowanych, kandyzowanych... czytaj dalej

Szaszłyk to przyjemność
Igras Kazimierz Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

Przyrządzenie szaszłyku, według podanych przepisów, nie przysporzy nikomu problemów. Za to pozwoli rozwinąć inwencję każdemu, kto zechce go wykonać najlepiej i najsmaczniej.... czytaj dalej

Pizza. spaghetti i risotto. Dania z włoskim paszportem
Jackowska Wanda Wydawnictwo: Mada

Zbiór przepisów na najbardziej popularne potrawy kuchni włoskiej: pizzę, spaghetti i risotto. Zawarte w tej książce przepisy pochodzą ze zbiorów autorki gromadzonych przez lata nie tylko przy okazji wyjazdów... czytaj dalej

Sosy do sałatek, mięs i deserów
G. Poggenpohl Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Sosy stanowią wspaniałą oprawę każdego dania. Mogą być jego głównym elementem lub stanowić pyszny dodatek. W książce znajduja się przepisy na zimne i gorące sosy, do dań mięsnych, makaronów, ryżu, a także do... czytaj dalej

Bale noblistów
Bodin Helene Wydawnictwo: angielskie

Książka zawiera wybrane przepisy na potrawy proponowane laureaom Nagród Nobla w ciągu całego ubiegłego stulecia, począwszy od 1901 roku. Przepisy zostały dostosowane do współczesnej kuchni i są przewidziane... czytaj dalej

Surówki i sałatki kolekcja kuchni polskiej
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

Kolekcja praktycznych książek kucharskich, dzięki którym przygotujesz smaczne potrawy.... czytaj dalej

Kuchnia włoska
Chrustl - Licosa Marieluise Wydawnictwo: HACHETTE

Polecamy tradycyjną kuchnię włoską w pigułce, czyli carpaccio, polentę, lasagnę, osso buco, risotto. Dzięki zjęciom i szczegółowoym objaśnienom wszystkie te potrawy może przyrządzić nawet nowicjusz. Książka... czytaj dalej

Kuchnie świata. Najlepsze potrawy krok po kroku
Ferguson Judith Wydawnictwo: DELTA Oficyna Wydawnicza

Ponad 130 wspaniałych przepisów, barwne zdjęcia potraw, wszystkie przepisy wypróbowane w kuchni, każda procedura podzielona na proste etapy.... czytaj dalej

Kuchnia polska. Wielka księga sprawdzonych przepisów
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

KUCHNIA POLSKA. WIELKA KSIĘGA SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW to sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej:Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy Zupy (kremy, staropolskie, codzienne)Jarzyny (zasmażane... czytaj dalej

Sałatki - hity
Jakimowicz-Klein Barbara Wydawnictwo: Świat Książki

? przepisy na proste i wyrafinowane sałatki z różnych części świata ? warzywne i owocowe, z mięsem lub rybami, pikantne, kwaśne i słodkie ? praktyczne rady, np. co zrobić, by buraki nie zafarbowały selera?... czytaj dalej