Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Kuchnia Chińska
Scolari Stefano Wydawnictwo: SAMP

Dania kuchni chińskiej są proste i łatwe do wykonania, a poznając podstawowe zasady, każdy czytelnik tej książki przyrządzi nawet najbardziej egzotyczne dania, zarówno na co dzień, jak i na wykwintną kolację.... czytaj dalej

Sałatki ziemniaczane
Elisabeth Bangert Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

"DLA FANÓW KARTOFLA!Czy wiecie, że statystyczny Polak zjada 150 kg tego przysmaku rocznie? Jesteśmy ziemniaczanym liderem!!!Ziemniak jest bardzo wdzięcznym produktem do tworzenia sałatek, nie jest... czytaj dalej

Potrawy grzybowe. 147 potraw
Kranpolska Ewa Wydawnictwo: brak danych

To że grzyby są dobre na wszystko, o tym przekonuje się coraz więcej ludzi. Są tacy, którzy lubią zbierać grzyby, ale nie lubią gotować. Im wystarczy tylko spacer po lesie lub dłuższa wędrówka, nieraz po różnych... czytaj dalej

Sałatki dla każdego 2
Agata Gucman Wydawnictwo: brak danych

Sałatki dla każdego.... czytaj dalej

Sery w Europie
Bomertówna Beata L. Wydawnictwo: Książka i Wiedza

Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także... czytaj dalej

Kuchnia mojej babci
Miętkiewicz Zofia Wydawnictwo: Edipresse Książki

W tej książce znajdziecie potrawy na co dzień i od święta, proste i bardziej skomplikowane, dla początkujących gospodyń i dla tych, które gotowaniem zajmują się od lat.... czytaj dalej

Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
Liebke Frank Wydawnictwo: inne

Ci, którzy regularnie spożywają ryby lub inne morskie stworzenia, opóźniają w znaczącym stopniu swój pierwszy atak serca oraz prawdopodobieństwo następnych. Nic więc dziwnego, że ryby cieszą się wielkimi względami... czytaj dalej

Przetwory mięsne, warzywne, owocowe
Gans Heinz K. Wydawnictwo: inne

Robienie przetworów jest przyjemne i łatwe nie wspominając o względach ekonomicznych i kulinarnych. Bo kto jeszcze tego nie wie, powinien sobie szybko uzmysłowić, że własne wyroby smakują nieporównanie lepiej... czytaj dalej

Włoska kuchnia na polskim stole
Paolo Cozza Wydawnictwo: Publicat

Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne... czytaj dalej

Kuchnia indyjska
Shehzad Husain Wydawnictwo: Parragon

Książka umożliwia odbycie inspirującej podróży w świat kuchni indyjskiej, pełnej niezwykłych aromatów i smaków. Zawiera 120 fascynujących przepisów pochodzących z całego obszaru Indii. Mozna w niej znaleźć... czytaj dalej