Okładka książki - 20:32

👽MOJA OPINIA 👽

Tytuł: "20:32"

Autor: Marcin Mortka

Wydawnictwo: SQN

(e-book przeczytany na Legimi)

Główni bohaterowie,Piotr i Irmina,zwykli ludzie wracający wieczorem do domu,nie mają pojęcia,że lada moment znajdą się w samym środku wydarzeń, które wywrócą ich świat do góry nogami

Autor zabiera nas w mroczny świat science-fiction z elementami postapokalipsy i thrillera.

Książka skupia się na tym jak zwykli ludzie muszą stać się nadzwyczajni w obliczu niewyobrażalnego zagrożenia testując granice swojego człowieczeństwa,odwagi, wiary w ludzi i zdrowego rozsądku. Książka jest wciągająca i trzyma w napięciu do ostatniej strony.

Jest to opowieść o chaosie, strachu i nadziei,z akcją która nabiera tempa z godziny na godzinę by osiągnąć kulminacyjny moment o tytułowej 20:32.

Książka "20:32" osadzona jest w polskich realiach, opowiadający o nagłej i nieoczekiwanej inwazji, która rozpoczyna się w Polsce 16 listopada 2024r.

Autor dobrze oddaje ludzkie zachowania w ekstremalnych warunkach. Bohaterowie nie stają się nagle superbohaterami, a ich reakcje są mieszanką strachu,woli przetrwania i niepewności

Poruszony jest też temat depresji w sposób wyważony i szczery.

Porusza tematykę nietrwałych sojuszu, przymusowej współpracy i nadziei.

Powieść nie jest przewidywalna, a zakończenie bywa zaskakujące. Autor dawkuje informacje,co zmusza do aktywnego uczestnictwa w odkrywaniu prawdy.

Książka wywarła na mnie ogromne wrażenie. To było moje pierwsze spotkanie z twórczością autora które uważam za bardzo udane.

Gorąco polecam 🔥

Kup książkę 20:32

Tappi i Kocyk Mocyk
Marcin Mortka0
Okładka ksiązki - Tappi i Kocyk Mocyk

Nadchodzi jesień, a w Szepczącym Lesie, za sprawą Wichrów, pojawia się tajemniczy kocyk. To niezwykły Kocyk Mocyk, nazwany tak, ponieważ ten, kto go posiada...

Morza Wszeteczne. Audiobook
Marcin Mortka0
Okładka ksiązki - Morza Wszeteczne. Audiobook

Legenda głosi, że piraci grasujący po Morzach Wszetecznych są wyrośniętymi, zdeformowanymi, brzydkimi dziećmi, które zostały niegdyś wrzucone do morza...

Opad
Opad