Macie swoich ulubionych autorów po których sięganie w ciemno?
Ja tak właśnie mam z Roni Loren. Bardzo przypadł mi do gustu styl autorki oraz opowiadane historie.
A jak zobaczyłam, że słowne wydaje jej kolejną powieść to aż oczy mi się zaświeciły.
Pamiętacie zwariowaną Andi, przyjaciółkę Hollyn? Fankę horrorów z TY I CAŁA RESZTA? Ta powieść przedstawia właśnie historię Andi i przybliży nam ją bardziej!
Andi i Hill, poznają się dość nietypowo. Andi jako podcasterka uwielbiam oglądać horrory i to właśnie krzyki, wydobywające się z jej mieszkania zaalarmowały Hilla, byłego strażaka do nagłej interwencji. I tak zaczyna się ich sąsiedzka relacja.
Na pozór ich życie tak różne, jednak coś mają wspólnego. Oboje zmagają się z demonami przeszłości. Hill walczy z traumą i depresją po akcji gaśniczej, natomiast Andi zmaga się z przeszłością, gdzie nieudany związek zniszczył jej poczucie bezpieczeństwa. Czy tych dwoje będę umiało pomóc sobie nawzajem?
A MOŻE TY I JA to bardzo ciepła i dowcipna powieść, która wywoła u was uśmiech, a nawet rumieniec.
Autorka wyśmienicie łączy humor z poważnym tematem, jakim jest zespół stresu pourazowego, z którym zmagają się bohaterzy. Mimo tego lekkie pióro pisarki sprawia, że tę historię pochłania się w mgnieniu oka z ogromną radością! Andi i Hill to postacie, których nie idzie nielubić. Choć z początku bohaterzy bawili się w kotka mi myszkę, akcja dynamicznie przyspieszyła! Ich perypetie śledziła z wypiekami na twarzy i trzymałam kciuki aby im się udało!
A MOŻE TY I JA to niezależna pozycja, którą możemy czytać samodzielnie, ale zachęcam po sięgniecie za wcześniejszą książkę!
Ja już wiem, że będę czytać wszystkie pozycje autorki jakie będę wydane.
Wydawnictwo: Słowne z uczuciem
Data wydania: 2022-01-26
Tytuł oryginału: What If You and Me
kotoksiazka
Emocjonujący, zabawny, zaskakujący romans Roni Loren - jednej z najlepiej zapowiadających się współczesnych autorek książek obyczajowych. Wszyscy znają...