A może ty i ja

Andi jest pisarką horrorów oraz podcasterką. Pasjonuje się także oglądaniem dreszczowców i zna je niemal na pamięć. Jest też bardzooo ostrożna, gdyż niebezpieczeństwo może czaić się wszędzie. Jednak coś, nie daje jej spokoju... Sąsiad! Milczący ponurak, w dodatku hałasuje w nocy. Co może być z nim nie tak?

Za ścianą Andi mieszka Hill. Były strażak, na którym niebezpieczna akcja ratunkowa odcisnęła swoje piętno. Nie może spać i cierpi z powodu stresu pourazowego. Co się stanie, gdy w jego hermetycznie zamkniętym świecie pojawi się ekscentryczka, taka jak Andi?

Nic nie będzie już takie jak dawniej, zarówno dla niego, jak i dla niej.

"A może ty i ja" to wspaniała opowieść o tym, jak mimo bolesnych doświadczeń ludzie potrafią się na siebie otworzyć. Narodzić na nowo. Stawiać małe kroczki, by za moment móc postawić większe.

Takiej lektury było mi trzeba! Pragnęłam historii o powstającej wyjatkowej więzi, rodzącym się uczuciu, do którego bohaterowie będą podchodzić z ostrożnością. Taką też otrzymałam!

Mamy dwoje ludzi. Obydwoje przeszli swoje własne piekło, które zostawiło na ich ciele i duszy ślady, o istnieniu których trudno zapomnieć. Z uwagą śledziłam każdy ich ruch, każdy gest, przemyślenia i słowa. Przyglądałam się metamorfozie, aż w końcu sama poczułam, że jestem z nich cholernie dumna!

Uwielbiam te momenty, gdy książka pochłonie mnie tak bardzo iż staję się jej częścią - tym cichym obserwatorem wydarzeń. Wkroczyłam do świata Andi i Hilla nie wiedząc, co mnie tam czeka. A czekało naprawdę wiele! Było zabawnie i to bardzo! Były chwile przerażenia i smutku. Ale było też namiętnie! A namiętność i iskrzące napięcie miedzy naszą dwójką, autorka dawkowała nam w odpowiedni sposób.

Czyta się lekko, szybko. Fabuła została znakomicie poprowadzona. Nie trafimy na trudności podczas czytania, ponieważ brak tu sytuacji, w której moglibyśmy się pogubić. Nie ma nadmiaru bohaterow i zawiłych wątków - akcja kręci się wokół głównych bohaterów, poznamy także ich przyjaciół.

Książkę przeczytałam jednym tchem! Nie potrafiłam się z nią rozstać. I z czystym sumieniem Wam ją polecam. Będziecie zachwyceni!

Informacje dodatkowe o A może ty i ja:

Wydawnictwo: Słowne z uczuciem
Data wydania: 2022-01-26
Tytuł oryginału: What If You and Me
Dodał/a opinię: blondeside

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce A może ty i ja

Kup książkę A może ty i ja

Ty i cała reszta
Roni Loren0
Okładka ksiązki - Ty i cała reszta

Emocjonujący, zabawny, zaskakujący romans Roni Loren - jednej z najlepiej zapowiadających się współczesnych autorek książek obyczajowych. Wszyscy znają...

Złote góry
Klaudiusz Szymańczak