Okładka książki - ADHD. Twój mózg jest OK. Zaufaj metodom trenerki ADHD i odzyskaj pewność siebie

ADHD. Twój mózg jest OK. Zaufaj metodom trenerki ADHD i odzyskaj pewność siebie

„ADHD Twój mózg jest ok” to niezwykle wartościowa pozycja napisana przez Tamarę Rosier, po którą polecam sięgnąć wszystkim, którzy żyją z ADHD, ale również i tym, w których otoczeniu są osoby z ADHD.
Przedmowa doktora Tomasza Adamczyka skutecznie może wprowadzić w temat, tak abyśmy upewnili się, że książka ta w życiu naszym jest potrzebna i wiele może nam ułatwić. Autorka w książce przybliża czytelnikowi zagadnienie ADHA przytaczając przykłady, które pozwalają nam, laikom w tym schorzeniu, zrozumieć, z czym przychodzi mierzyć się na co dzień takim osobom. Ich emocje nie są łatwe, dlatego też wymagają odpowiedniego podejścia ich samych, ale także i osób z ich otoczenia. Nie można ich w życiu odrzucać, czy traktować jako gorszych, bo są dokładnie takimi samymi osobami jak każdy z nas.
To wspaniała i bardzo ważna pozycja, gdyż niemal każdy z nas w życiu spotyka osoby z ADHD, ale tylko nieliczni wiedzą, jak powinniśmy podchodzić do ich emocji. Bardzo serdecznie polecam tą naprawdę wyjątkowo ważną pozycję!

Informacje dodatkowe o ADHD. Twój mózg jest OK. Zaufaj metodom trenerki ADHD i odzyskaj pewność siebie:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-03-27
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Tagi: Rodzina i zdrowie

Zobacz opinie o książce ADHD. Twój mózg jest OK. Zaufaj metodom trenerki ADHD i odzyskaj pewność siebie

Kup książkę ADHD. Twój mózg jest OK. Zaufaj metodom trenerki ADHD i odzyskaj pewność siebie

Kiedy dziecko rozwija w sobie przekonanie, że ma umiejętności i kompetencje, to zaczyna inaczej radzić sobie z objawami ADHD. Zamiast być ofiarą swojego zdezorganizowanego mózgu, uświadamia sobie, ze może stosować strategie kompensacyjne.

Gdy mocno koncentrujemy się na czymś, co wydaje się nam bardzo interesujące, nieświadomie wyciszamy wszelkie niezaangażowane w to zadanie myśli i zmysły.

Więcej cytatów z tej książki