„Alice Venturi” autorstwa Karoliny Wilczęgi to powieść, która wciąga od pierwszych stron i nie pozwala odłożyć książki aż do samego końca. To historia pełna emocji, napięcia i dramatycznych wyborów, która jednocześnie wprowadza czytelnika w świat mafijnej rodziny Venturich, gdzie tradycja, lojalność i władza kształtują każdy krok bohaterów. Tytułowa Alice od zawsze żyła w cieniu swoich braci – Antonio i Matteo – i od najmłodszych lat musiała podporządkować swoje życie zasadom, jakie narzucił ojciec. Jej przyszłość wydaje się z góry zaplanowana: mąż wybrany przez rodzinę, rola w strukturze mafijnej, brak wolności. To jednak wcale nie oznacza, że Alice jest pozbawiona własnej woli czy pragnień – wręcz przeciwnie, w jej wnętrzu tli się pragnienie samodzielności i miłości, którą będzie mogła wybrać sama.
Decyzja braci o wysłaniu jej do Nowego Jorku staje się początkiem fascynującej przygody i zmiany w życiu Alice. Tam los stawia na jej drodze Leo Sulivmana, przyszłego capo, który powraca, aby odzyskać utracone terytorium. Między bohaterami rodzi się intensywne uczucie, pełne napięcia i tajemnic. Leo ukrywa swoją prawdziwą tożsamość, a ich relacja budowana jest powoli, z pełnym wachlarzem emocji – od fascynacji, przez pożądanie, aż po zdradę i poczucie utraty. Kiedy prawda wychodzi na jaw, Alice czuje się oszukana i zdradzona, a jej świat rozpada się na kawałki. To nie tylko historia miłosna, ale również opowieść o sile, niezależności i trudnych wyborach, jakie człowiek musi podjąć w obliczu przeciwności losu.
Styl Karoliny Wilczęgi jest niezwykle przyjemny i przystępny, a jednocześnie pełen detali, które wciągają w mafijny świat i pozwalają poczuć atmosferę zarówno luksusu, jak i niebezpieczeństwa. Autorka doskonale balansuje napięcie, uczucia i akcję, sprawiając, że czytelnik odczuwa emocje bohaterów – od radości, przez fascynację i miłość, aż po ból i rozczarowanie. Książka z łatwością przenosi czytelnika w świat, w którym namiętność i lojalność są równie ważne jak tajemnice i niebezpieczeństwa.
„Alice Venturi” to powieść idealna dla osób, które lubią romans z elementami dramatu i sensacji, historie o trudnych wyborach, rodzinnych tajemnicach oraz miłości, która potrafi zarówno budować, jak i niszczyć. To książka, która bawi, wzrusza, intryguje i zostaje w pamięci na długo po przeczytaniu.
Polecam tę powieść każdemu, kto szuka emocjonującej, wciągającej i pełnej pasji lektury, która zabierze w podróż pełną uczuć, dramatów i fascynujących zwrotów akcji. Idealna dla fanów romansów z dramatycznym tłem i intensywnych, wyrazistych bohaterów.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025 (data przybliżona)
Małgorzata Styczeń
Uczucia Sophii zostały wystawione na ciężką próbę. Max złamał jej serce, wybierając inną kobietę. Po poznaniu prawdy mężczyzna odnajduje Sophię i pragnie...
Trevor Lewis jest jednym z założycieli WLC Media, firmy, która z impetem wkroczyła na rynek dziennikarski. Jako dyrektor finansowy, Lewis zdobywa najbardziej...