Monika Szwaja w znakomity i subtelny sposób pokazała nam jak łatwo jest wyciągnąc reke do drugiego czlowieka jak latwo niesc pomoc.To opowiesc o bohaterach ktorzy musieli na nowo zaczac ukladac sobie zycie ,na nowo szukac swojego miejsca na ziemi.To ucieczka od siebie ,to proba znalezienia wlanego ja i przyjazn w najpiekniejszych barwach.to nadzieja dla tych wszystkich ktorzy ja stracili. I ta mysl, tam gdzie cos sie konczy zawsze sie cos zaczyna
To ludzie z bagazem doswiadczen,przezyc, ktorzy spotykaja sie by pomoc chlopcu Krzysiowi ,ktory ucieka z domu,jest psychicznie i fizycznie wyczerpany .Krzys pochodzi z bogatej rodziny gdzie rodzice zamiast poswiecac mu czs kupuja jego milosc.Nadmiar obowiazkow,zakaz spotykania sie z przyjacielem i masa zajec pozalekcyjnych a przede wszystkim brak czulosci wypalaja chlopca.. Matka chlopca ma wygorowane ambicje nie dostrzega prawdziwych zainteresown swojego dziecka chce zeby byl we wszystkim najlepszy.To przerasta Krzysia i szuka ucieczki.I znajduje zrozumienie ,wsparcie w obcych ludziach przy ktorych rozwija swoje zamilowanie do przyrody.Problem Krzysia to duzy problem dzisiejszego spoleczenstwa tego ktore sie bogaci ktore robi kariere nie patrzac na rodzine.Pieniadze sa wazne w zyciu ale nie kosztem naszych najblizszych.Ta opowiesc to przeslanie do nowoczesnych rodzicow spojrzcie na swoje dzieci i pokochajcie je takimi jakimi sa.dajcie im milosc i swoj czas.polecam goraco
Informacje dodatkowe o Anioł w kapeluszu:
Wydawnictwo: SOL
Data wydania: 2013-11-06
978-83-62405-28-2
Ilustracje:brak
judyta31
"Przyjaciele to największe bogactwo na świecie".