Okładka książki - Asteriks. Walka wodzów. Tom 7

Asteriks. Walka wodzów. Tom 7

Rzymianie zamierzają podbić wioskę Galów. Mają już plan i zamierzają użyć starego galijskiego obyczaju. Odbędzie się walka wodzów, a ten, który przegra zobowiązuje się oddać się wraz z całym swoim ludem pod rządy zwycięzcy. Rzymianie wiedzą, że muszą porwać druida, inaczej ich plan się nie powiedzie. Dlaczego? Czy im się uda? Jak potoczy się walka? Czy Rzymianom uda się podstęp? Czy w końcu podbiją wioskę Galów?

Przygody Asteriksa to dla mnie powrót do lat młodości. Uwielbiałam wszystko, co z nim związane, czytałam zarówno książki, komiksy, jak i oglądałam filmy. Jak podobała mi się nowość wydawnictwa Egmont? Zdecydowanie bardzo. Komiks okazał się ciekawy, wciągający, pełen przygód.

Jednak książka to nie tylko komiks i według mnie to ogromna zaleta. Co w takim razie jeszcze w niej znajdziemy? Ponad czterdzieści stron dodatków, a w nich poznamy okoliczności powstawania albumu, zobaczymy archiwalne materiały i dowiemy się wielu ciekawostek o bohaterach, autorach i historii.

Wizualnie komiks jest naprawdę ładny. Ilustracje przyciągają wzrok i zachęcają do sięgania po niego.

„Asteriks. Walka wodzów. Tom 7” to książka, w której znalazłam ciekawy komiks, a także wiele ciekawostek, okoliczności powstania album i dużo więcej. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Zobacz opinie o książce Asteriks. Walka wodzów. Tom 7

Kup książkę Asteriks. Walka wodzów. Tom 7

Zjawiskowa She-Hulk. Tom 1
Okładka ksiązki - Zjawiskowa She-Hulk. Tom 1

Superbohaterka, prawniczka i wygadana seksbomba o osobowości dorównującej siłą jej zielonym mięśniom. To właśnie Jennifer Walters - zjawiskowa She-Hulk...

Fibi i jednorożec. Pod znakiem jednorożca. Tom 5
Okładka ksiązki - Fibi i jednorożec. Pod znakiem jednorożca. Tom 5

Piąta część humorystycznej opowieści o dorastaniu dziewczynki Fibi, której najbliższą przyjaciółką jest jednorożcowa piękność Marigold. Obie bohaterki...