Okładka książki - Aż po kres

Aż po kres

Byliście kiedyś na Kaszubach? Mi udało się w tym roku dotrzeć do Łeby i bardzo mi się te okolice podobają. Właśnie na Kaszubach rozgrywa się akcja książki Adriany Rak pod tytułem "Aż po kres". Jest to wznowienie debiutanckiej powieści, która kiedyś miała tytuł "Uwikłani". Agata to młoda kobieta, która próbuje pozbierać się po trudnym związku. Przez to jest skryta i ostrożna w nawiązywaniu nowych znajomości. Jednak los lubi płatać figle i na jej drodze stawia Piotra. Kobieta broni się przed uczuciem ale niepostrzeżenie stwierdza, że zakochała się w nim bez pamięci. Piotr jest bibliotekarzem, ma niepełnosprawną żonę i małego synka. To małżeństwo to fikcja, żona ciągle go zdradza a on w tym wszystkim tkwi dla syna Jasia, który jest jego oczkiem w głowie ale i z powodu wyrzutów sumienia. Piotr zakochuje się w Agacie, ale czy to uczucie miało w ogóle prawo się wydarzyć? Czy ta dwójka odnajdzie wreszcie szczęście? Czy Piotr zakończy to toksyczne małżeństwo? Historia przedstawiona jest w formie pamiętnika i podzielona na dwie części. Autorka nie boi się poruszać trudnych tematów, które mogą dotknąć każdego i każdą z nas. To historia o trudnych wyborach, walce ale i przeszłości, która ma wpływ na naszą przyszłość. Książka pełna jest emocji i daje do myślenia, bo tak naprawdę nic nie jest nam dane na zawsze. Dbajmy i cieszmy się tym co mamy.

Informacje dodatkowe o Aż po kres:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-10-14
Dodał/a opinię: zainspirowanawku

Zobacz opinie o książce Aż po kres

Kup książkę Aż po kres