Babcie w sieci miłości

Babcie w sieci miłości
Dagmara Rek
Współpraca

Jest to moje pierwsze spotkanie z autorką. Słyszałam wcześniej o tej pisarce ale nie było okazji czytania jej pozycji. Książki są z gatunku komediowe i jak dla mnie bardziej młodzieżowe. I pozycja inna niż wszystkie bo jak często zdarza nam się czytać o babciach szukających miłości w sieci.
Tak więc na początku książki poznajemy szaloną babcie Gabrysie oraz jej nieco spokojniejszą sąsiadkę Annę oraz jej wnuczkę Dżesiczke. Czy może być coś piękniejszego niz duet szalonych babci, których w trakcie akcji jedna farbuje się na zielono a druga m ognisty rudy. Z tymi kobietami nie ma co się nudzić. I tak też wpadają na szalony pomysł aby poszukać kawalera, który będzie chciał się spotykać z Dżesiczką. I tak babcie zakładają konto dla dziewczyny na portalu randkowym i najpierw same piszą z kandydatami a później postanawiają się spotykać z osobami które wybiorą. Książka to jedna wielka komedia, pełna prześmiewczych akcji, takich jak niespełniona miłość staruszków, handel narkotykami czy seniorskie biuro detektywistyczne. Myślę że jest możliwe spotkanie takich szalonych seniorów. Warto przeczytać tę pozycję aby dowiedzieć się czy Gabrysia i Ania znajdą idealnego chłopaka dla wnuczki.
Narracja jest tak prowadzona, że mamy wrażenie jakby to się działo obok nas. Nie ma żadnych sytuacji, które byłyby tak aż tak nieprawdopodobne aby były nierealne. Sytuacje są tak komiczne że chętnie będzie chciało się przeczytać kolejne części jeżeli się takie pojawią.
Jestem w trakcie czytania kolejnej pozycji tej autorki i bawię się dokładnie tak samo jak przy tej. Najważniejsze jest aby nie brać tych książek na poważnie, one są specjalnie do pośmiania się oraz wyluzowania. Książki są zdecydowanie na jedno posiedzenie, ponieważ czyta się je błyskawicznie i nie ma ochoty aby ją odłożyć.
Bardzo polecam tę książkę każdemu a szczególnie młodzieży i osobą lubiącym luźną atmosferę w książkach. Ja jak wspomniałam już czytam kolejną książkę i prawdopodobnie nie poprzestanę na tych dwóch pozycjach.

Informacje dodatkowe o Babcie w sieci miłości:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2023-11-17
Dodał/a opinię: Jolanta Marciniak

Zobacz opinie o książce Babcie w sieci miłości

Kup książkę Babcie w sieci miłości

Podaruj mi uśmiech
Dagmara Rek0
Okładka ksiązki - Podaruj mi uśmiech

Mężczyzna, kobieta, dziecko – normalna rodzina. Na pozór szczęśliwa, kochająca się, mająca wspólne pasje i cele życiowe. Ale czy na pewno tak jest...

Osiedlowy monitoring
Dagmara Rek0
Okładka ksiązki - Osiedlowy monitoring

Życie z sąsiadami nie jest wcale takie łatwe, jak mogłoby się wydawać. Przekonują się o tym mieszańcy małego osiedla, na którym mieszka kobieta wścibska...

Złote góry
Klaudiusz Szymańczak