Okładka książki - Baletnice. Mała buntowniczka

Tom 4 cyklu Baletnice

Baletnice. Mała Buntowniczka
Elisabeth Barféty @elizabethbarfety
Wydawnictwo Znak Emotikon @znakemotikon

Już 11 sierpnia do księgarń trafi czwarty tom bestsellerowej francuskiej serii „Baletnice - Mała buntowniczka" o kulisach nauki baletu w elitarnej szkole przy Operze Paryskiej, którą pokochały dziewczynki na całym świecie.

Kto jest największym łobuzem w paczce przyjaciół z elitarnej szkoły baletu w Paryżu? Oczywiście Zoya! Rudowłosa dziewczyna z Korsyki, która zawsze się spóźnia i ponad wszystko lubi się wygłupiać. Zwłaszcza wtedy, gdy nauczyciele wymagają od uczniów posłuszeństwa.
Jednak dopiero zniszczenie kostiumu słynnego tancerza wpędza ją w naprawdę poważne tarapaty. Czy dziewczynka zostanie wyrzucona ze szkoły? Co z ważnym przedstawieniem? Przecież Zoya zawsze marzyła o balecie. Ale skoro nie umie i nie chce się dostosować, to może jej miejsce jest gdzie indziej?

Seria "Baletnice" pokazuje, że wrażliwość i pasja są siłą, która może wiele przezwyciężyć w pełnej uniesień i porażek walce o spełnienie marzeń.
Wyjątkowe historie o dziewczynkach i chłopcach z prestiżowej szkoły tańca w Paryżu, którzy muszą codziennie mierzyć się z rywalizacją, zazdrością i swoimi słabościami, by udowodnić, jak kochają balet.
Uwielbiam "Baletnice". Kocham taniec i lubię przygody o przyjaciołach, którzy mają wspólne pasje.

Jeżeli jeszcze nie znacie serii "Baletnice" polecam dotychczasowe tomy:
1. „Przyjaciółki i rywalki”
2. „Prawie idealna”
3. „W cieniu brata”

Kolejny 5 tom "Wschodząca gwiazda" już we wrześniu!
Seria jest przepięknie wydana.

Dziękuję Wydawnictwu Znak Emotikon @znakemotikon za egzemplarz książki. Sprawiliście mi ogromną przyjemność.

Informacje dodatkowe o Baletnice. Mała buntowniczka:

Kup książkę Baletnice. Mała buntowniczka

Baletnice. Podróż do Japonii
Elisabeth Barféty0
Okładka ksiązki - Baletnice. Podróż do Japonii

Skąd wiadomo, że jest się zakochanym? ,,Wyjazd do Japonii!", ,,Występ w teatrze w Kioto!" - te słowa nie schodziły z ust uczniów szkoły baletowej. Podróż...

Baletnice. Prawie idealna
Elisabeth Barféty0
Okładka ksiązki - Baletnice. Prawie idealna

Żeby strach nie odciągnął nas od marzeń... Chyba każda z nas chce być idealna. Tak jak Constance, która nawet kok ma zawsze perfekcyjnie upięty...