Okładka książki - Baletnice. Mała buntowniczka

Baletnice. Mała buntowniczka

Tom 4 cyklu Baletnice

[ RECENZJA ]

Elizabeth Barfèty "Baletnice. Mała buntowniczka".
Wyd. @znakemotikon

Każdy z nas jako rodzic pragnie przekazać dzieciom pewne wartości. Te dobre oczywiście. By ich życie było bogate. By dawało innym przykład. Byśmy mogli być z nich zawsze dumni i mieli poczucie spełnienia.
Najczęściej to właśnie z nas samych nasze pociechy biorą przykład i podążają ścieżkami, które pomagamy im wyznaczyć i obrać.
   "Mała buntowniczka" to jeden z pozytywnych sposobów na przewartościowanie i ukierunkowanie młodych umysłów.
Książka opowiadająca o grupie przyjaciół uczęszczających do szkoły baletowej. O ich życiu, uczuciach, przygodach. Powieść skrywająca w sobie naukę o tym, jak cenna jest przyjaźń, walka o samego siebie, dbając jednocześnie o innych.
Pięknie wydana, w twardej oprawie jest skarbem zawierającym daleko idące morały , które dzieci poznają nawet o tym nie wiedząc.
Prosty, choć tak głęboki przekaz.
   Bardzo się cieszę, że lektura trafiła w moje ręce. Znalazłam w niej to, czego oczekiwałam. Z wielką przyjemnością przekaże ją swoim dzieciom zwłaszcza, że mam w domu taką małą "buntowniczkę"😉
   Ogromnym zaszczytem jest posiadanie i przeczytanie całej serii, jaka się do tej pory ukazała.
Wciągająca historia szóstki przyjaciół.
Na dobre i na złe.

Kup książkę Baletnice. Mała buntowniczka

Baletnice. Prawie idealna
Elisabeth Barféty0
Okładka ksiązki - Baletnice. Prawie idealna

Żeby strach nie odciągnął nas od marzeń... Chyba każda z nas chce być idealna. Tak jak Constance, która nawet kok ma zawsze perfekcyjnie upięty...

Baletnice. W cieniu brata
Elisabeth Barféty0
Okładka ksiązki - Baletnice. W cieniu brata

Nie porównuj się z innymi. Bądź taki, jak chcesz. Colin ma już dość porównywania go ze starszym bratem. Nauka w elitarnej szkole baletu...