Q: Czujecie klimat świąt, a jak nie ich to chociaż zimy?
„Baśnie śnieżnego lasu” są przepiękną książką, która rozczuli nawet najtwardsze serca! Wiele elementów magicznych idealnie wkomponowanych w klimatyczny las, który otacza biały puch. Cudowanie przedstawiona droga do pokonywania własnych słabości i poszukiwaniu własnego ja.
Dodatkowo książka inspirowana jest pewnym rosyjskim folklorem, w którym to dziewczynka używała swej przeogromnej siły, aby odszukać własne przeznaczenie! Jak na każdą baśń przystało w pozycji znajdziemy morał!
Jak ja polubiłam główną bohaterkę, tak bardzo jej kibicowałam, przeżywałam te wszystkie wydarzenia razem z nią!
Książkę czyta się naprawdę szybko, rozdziały są krótkie, a w nich często jakieś ludowe opowieści, oczywiście oddzielone. Po woli dostajemy klucze, którymi później otworzymy potężne drzwi i dowiemy się, dlaczego nogi Janki zamieniły się w niedźwiedzie!
Wydawnictwo zrobiło kawał dobrej roboty, jeżeli chodzi o szatę graficzną „Baśni śnieżnego lasu”. To jest naprawdę przepięknie wydane. Uwierzcie mi przepadnięcie!
8⭐
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-10-27
Tytuł oryginału: The Girl Who Speaks Bear
Tłumaczenie: Przemysław Hejmej
Nikola Kowalska
Baśniowa powieść o sile miłości i przyjaźni oraz stawianiu czoła przeciwnościom losu. Przejmująca książka Sophie Anderson, autorki ,,Domu na kurzych łapach"...
Piękna powieść Sophie Anderson, autorki takich czarujących baśni, jak ,,Dom na kurzych łapach", ,,Baśnie Śnieżnego Lasu" i ,,Zaczarowany zamek"! Linnet...