Okładka książki - Batycka: Gorzki smak sukcesu

Batycka: Gorzki smak sukcesu

Jestem mało modową osobą i nie interesuje się trendami. Ale nazwisko Batyckiej chyba słyszał każdy, nawet taka osoba jak ja. Dużym szokiem było dla mnie że ta firma już nie jest w rękach tej osoby, z którą się przede wszystkim kojarzy czyli z Bożeną Batycką. Zanim zabrałam się za lekturę byłam przekonana że to kolejna biografia z suchymi faktami jak to łatwo jest osiągnąć jest sukces. Nic bardziej mylnego. Faktem jest i to wiedzą nie tylko w Polsce ale śmiało mogę powiedzieć że nawet po za granicami Europy że Batycka osiągnęła wielki sukces, miała wszystko, żyła ponadprzeciętnie, wakacje za granicą. Kobieta sukcesu ale czy ktoś wiedział jakie dramaty są za zamkniętymi drzwiami. Zdrada, dziecko z innego związku, próba samobójcza syn, choroby, utrata domu, mieszkania czy firmy i praktyczne wszystkiego. Wiele osób by się po tym załamało ale mam wrażenie że ta kobieta korzysta z życia mając niewiele.

Biografia jest napisana w przyjemny sposob. Jest wiele innych osób wypowiadających się. Nawet sama pierwsza dama Jolanta Kwaśniewska. Książka ta jest przede wszystkim dla fanów firmy Batycka. Myślę że warto przeczytać, ponieważ my widzimy same sukcesy, które tylko są pokazywane i nierzadko im zazdrościmy ale tak naprawdę ile potknięć i nie powodzen jest po drodze nikt nie wie. Historia ta pokazuje prawdziwe życie jak sinusoidę. Im pani Bożena była wyżej tym upadek był bardziej bolesny ale nie poddała się i walczy dalej.

Informacje dodatkowe o Batycka: Gorzki smak sukcesu:

Wydawnictwo: Otwarte