Okładka książki - Bestseller. Skandal

Bestseller. Skandal

Tom 1 cyklu Bestseller

Za mną kolejna książka Katarzyny Michalak. Za każdym razem jestem w szoku, że powieści Kasi czyta się dosłownie za jednym zamachem. Nie da się od nich oderwać, ba, wcale się tego nie chce i nim się obejrzysz dochodzisz do końcowej strony. To jest niesamowite.

Jeśli chodzi o fabułę...

"Skandal" jest powiewem świeżości w twórczości autorki. Dotychczas każda była bardzo cukierkowa, niby poruszała trudny wątek ale jednak wszystko działo się tak nierealnie, kończyła się pozytywnie i za tę charakterystyczną cechę uwielbiałam po nie sięgać.

Tutaj mamy do czynienia z takim wręcz kryminałem, thrillerem.

Głównym motywem jest osiągnięcie celu za wszelką cenę. W trakcie czytania nasuwa się myśl do czego ja byłabym zdolna, by osiągnąć to, czego chcę.

Kiedy trzy z pozoru obce dla siebie kobiety chcą tego samego - napisanie bestsellera, zaczyna się prawdziwa walka.

Kayla to nieco zagubiona, bezdomna dziewczyna, która desperacko szuka weny.

Holly jest sławną aktorką, ma rzesze fanów. Do pełni szczęścia potrzebuje tylko jego- bestsellera.

Amanda jest znaną i uwielbianą pisarką, ale fani chcą zdecydowanie więcej. Pragną prawdziwego hitu. Bez niego przepadnie wśród tłumu.

W wyścigu szczurów łatwo się zagubić, a w szczególności stracić honor, autentyczność i swoje prawdziwe ja.

Zaczyna się granie nie fair, łamanie zasad, sprzedawanie cudzego talentu pod własnym nazwiskiem, a najlepszą receptą na podbicie zasięgów jest wywołanie skandalu.

"Bestseller. Skandal” to pierwszy tom trylogii, co bardzo mnie cieszy, bo wkręciłam się w akcję i jestem bardzo ciekawa co wydarzy się dalej.

Choć na początku przeraża ilość bohaterów i to, że walczą o to samo, będąc w zupełnie innym miejscu, co czasami może wywołać zagubienie, to zdecydowanie warto dać się porwać tej niebanalnej historii.

Jest to skandalicznie dobra książka, choć zaczynam teraz się zastanawiać, czy wszystkie dostępne na rynku bestsellery są na pewno zdobyte szczerze, bez żadnego fałszerstwa... ;)

Dasz się porwać?

Ze swojej strony bardzo polecam i czekam na drugi tom!

Informacje dodatkowe o Bestseller. Skandal:

Kup książkę Bestseller. Skandal

Ścigany
Katarzyna Michalak0
Okładka ksiązki - Ścigany

Danka i Hubert to dwoje życiowych straceńców. Byli przekonani, że nic dobrego ich nie czeka. Aż spotkali siebie.Danka pomogła mu, kiedy ranny i...

Czarny Książę
Katarzyna Michalak0
Okładka ksiązki - Czarny Książę

Ulice Miasta po zmroku pustoszeją. Giną piękne, młode kobiety. Morderca zabija je elegancko, finezyjnie, z fantazją. Inspektor Paul de Vries odchodzi od...