Młodość rządzi się swoimi prawami? Bez wątpienia. Jednak niektóre błędy nie mogą zostać wybaczone i przyjdzie za nie, wcześniej czy później, zapłacić.
„Bez powrotu” to już trzecia część z detektywką Jessicą Shaw. Podobnie jak poprzednie i tą przeczytałam błyskawicznie i z prawdziwą przyjemnością.
Poznajemy historie kilku kobiet w różnych płaszczyznach czasowych. Łączy je to, że zaginęły na odludnym odcinku autostrady przecinającej pustynne tereny. Czy zniknęły z własnej woli, porzucając niesatysfakcjonujące dotychczasowe życie, czy zostały uprowadzone?
Na zlecenie rodziców jednej z nich prawdy próbuje dojść dociekliwa Jessica Shaw wraz z Mattem Connorem, z którym rozpoczęła współpracę. Ich relacja jest skomplikowana równie mocno jak prowadzone śledztwo. I z równym sceptycyzmem kobieta powinna podchodzić do słów osób związanych z zaginionymi kobietami, jak i swojego szefa. Nie każdy okazuje się godny zaufania, a niektórzy skrywają tajemnice, których ukrycie jest ważniejsze niż odnalezienie bliskiej im osoby. Tropy prowadzą Jessicę w daleką przeszłość, przerażająco bolesną.
Dość szybko udało mi się odkryć kto stoi za zaginięciami kobiet, jednak to odpowiedź na pytanie dlaczego do tego doszło okazała się w tym wypadku najbardziej istotna. I to droga do prawdy budziła we mnie najsilniejsze emocje i podsycała niepokój. Lekki język powieści, stopniowe odkrywanie kart i charakterna główna bohaterka to atuty całego cyklu, dzięki którym tak dobrze się go czyta.
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2021-09-15
Tytuł oryginału: Dark Highway
czytanienaplatan
Znalazła miłość, korespondując z więźniem osadzonym w celi śmierci. Potem ślad po niej zaginął. Czy detektyw Jessice Shaw uda się ją odnaleźć? Christine...
Zaginieni dzielą się na martwych i na tych, którzy nie chcą zostać znalezieni. A także na tych, którzy nawet nie wiedzą, że zaginęli. Jessica Shaw, prywatna...