🪩💥🪩 Recenzja 🪩💥🪩
Maja Wierzbicka " Bez wyboru "
@maja.wierzbicka13
Wydawnictwo : Novae Res
@wydawnictwo_novaeres
Premiera książki 19/02/2024r
🪩💥🪩💥🪩💥🪩💥🪩💥🪩💥
" Podobno zło jest pociągające. Może to dlatego kobiety lecą na niegrzecznych chłopców, a potem są zdziwione, że nie kończy się to happy endem..."
" Bez wyboru " to książka która, przenosi nas w brutalny świat pełen narkotyków, skorumpowanych policjantów i zakłamanych polityków..
" Bez wyboru " to historia, która porusza trudne tematy i ukazuje, jak niektóre sytuacje mogą nas zaskoczyć i pozbawić możliwości wyboru..
Pokazuje, jak życie może nas zepchnąć w pewne pułapki, gdzie musimy podjąć decyzje, które są trudne i nie zawsze moralnie jednoznaczne..
To historia o walce z przeciwnościami losu i odkrywaniu siły w sobie, nawet w najtrudniejszych sytuacjach..
Styl autorki jest bardzo wciągający i pełen emocji.. Opisuje ona historię Majki i Erwina, którzy niewinnie zaczynają od udanego seksu bez zobowiązań i przelotnego romansu.. Jednak ich życie zmienia się drastycznie, gdy Erwin proponuje Majce dodatkowy zarobek w barze "Le soir", który zostaje szybko przejęty przez mafię..
Autorka pisze w sposób, który wciąga czytelnika od samego początku.. Opisuje sceny z dużą precyzją, tworząc wizualne obrazy w umyśle czytelnika.. Jej styl pisania jest dynamiczny i pełen napięcia, co sprawia, że trudno oderwać się od lektury..
Opisy emocji bohaterów są bardzo realistyczne i czuć, że autorka włożyła dużo serca w tworzenie postaci.. Bohaterowie są różnorodni i mają swoje własne tajemnice i motywacje, co dodaje im głębi i sprawia, że są bardziej autentyczni..
Książka ma w sobie dużo napięcia i trzyma czytelnika w nieustannym napięciu.. Autorka świetnie balansuje między opisami emocji bohaterów a wartką akcją, co sprawia, że historia staje się jeszcze bardziej wciągająca..
" Odarta z ubrań, godności, emocji i poczucia własnej wartości poddałam się..."
Historia zaczyna się od udanego seksu bez zobowiązań między Majką i Erwinem..
Następnie Erwin proponuje Majce możliwość dodatkowego zarobku w nowo otwartym barze o nazwie "Le soir"..
Jednak okazuje się, że bar staje się źródłem problemów, gdy zostaje przejęty przez mafię..
Majka i Erwin nagle znajdują się w brutalnym świecie pełnym narkotyków, skorumpowanych policjantów i zakłamanych polityków.. Odkrywają, że handel ludźmi i wykorzystywanie seksualne są na porządku dziennym.. Dodatkowo, zaczynają odczuwać coś więcej niż tylko niezobowiązujący romans..
Jednak nie zdają sobie jeszcze sprawy, że uczucia mogą stać się najniebezpieczniejszą bronią w miejscu, w którym się znaleźli..
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2024-02-19
Magdalena Grzejszczyk
- Czuję się ostatnio jak w filmie - stwierdziłem.- Ja też, choć wolałabym, żeby był to film porno, a nie kryminał.