Okładka książki - Burza uczuć

Burza uczuć

Tom 1 cyklu Druga szansa

[Reklama] Wydawnictwo NieZwykłe

Jeśli mam ochotę na konkretny typ powieści i ogromną dawkę emocji to sięgam po pewniaka. Są nim dla mnie między innymi powieści Leny M. Bielskiej.
   Zimowa historia autorki jest bardzo romantyczna, klimatyczna i gorąca. Mamy tutaj samotną matkę i jednocześnie rozwódkę, która nie chce się wikłać w jakiekolwiek relacje damsko-męskie. Mamy tu także nastoletniego chłopca, który usiłuje poradzić sobie z ciężką sytuacją. A także mężczyznę, który zrobi wszystko, by odzyskać to co stracił.
   Ale czy warto wchodzić dwa razy do tej samej rzeki? To pytanie dostało moim zdaniem trafne i wyczerpujące wyjaśnienie właśnie w lekturze. Druga szansa jest bardzo trudna i niepewna ale warto podjąć ryzyko jeśli widzimy choć szczyptę nadziei.
    Ogromnie przypadła mi do gustu kreacja bohaterów. Postaci, które popełniały błędy tym samym stając się realnymi i niewymuskanymi. Mieli skazy a ja te właśnie rysy lubię i bacznie obserwuję jak walczą. Byli wyraziści i waleczni. Silni i umiejący przyznać się do błędów. Polubiłam ich i z całych sił trzymałam za nich kciuki.
    Lektura była dynamiczna i wciągająca. Pasjonująca i porywająca. Jednocześnie gorąca wyważonymi scenami uniesień, które rozpalały do czerwoności. Emocje zmieniały się niczym w kalejdoskopie. Zostałam kolejny raz w pełni usatysfakcjonowana. Tym bardziej, że znajdziemy tu poważne tematy mające odniesienie do rzeczywistości.
   Zachęcam do czytania. Ja pod tą książką podpisuje się obiema rękami. Nie zawiedziecie się.

Polecam

Informacje dodatkowe o Burza uczuć:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-12-06
Dodał/a opinię: agnieszka_rowka

Zobacz opinie o książce Burza uczuć

Kup książkę Burza uczuć

Miraż
Lena M. Bielska0
Okładka ksiązki - Miraż

Żeby wyciągnąć ojca z aresztu, Lilianna współpracuje z policją, zbierając informacje na temat działań jednego ze śląskich przestępców. Sprawę ma jej ułatwić...

Zaplątani
Lena M. Bielska0
Okładka ksiązki - Zaplątani

Wyszeptane sekrety wiążą mocnej niż pnącza bluszczu... Ivy, dziewczyna z trudną przeszłością, zmaga się z lękami i bolesnymi wspomnieniami. Marzy tylko...