⚜„Byłam asystentką szejka” ukazuje świat wielkiego bogactwa,w którym przepych to codzienność.Bohaterka pracując jako stewardesa w arabskich liniach lotniczych widzi jak szejkowie żyją i pracują. W tym świecie nie ma urlopu,sprzeciwu,czy pytań.Trzeba być całkowicie podporządkowany,bo w innym przypadku czeka coś złego.
⚜Poznawanie szczegółów z życia bohaterki jest otworzeniem oczów czytelnika,że pieniądze rządzą światem.Nie ma sentymentów i żalu nad kimś.Każdy jest poddany swojemu „bossowi”,a życie prywatne nie istnieje.Dodając do fabuły informacji o bogatych miejscach,w którym szejkowie przebywają podczas podróży,ukazuje ich blask,który bije po oczach.Widać władzę,pieniądze i złoto.
⚜Powieść odkrywa brutalną prawdę o szejkach,którzy żyją według własnych zasad oraz osobach pracujących dla nich.Zarobienie dużych pieniędzy niesie ze sobą negatywne skutki o których przekonuje się nasza bohaterka.Prawda wyzwala,ale jest także poczatkiem utraty życia…Bo dla szejków liczy się cel,a nie ludzie i kłopoty.
⚜„Byłam asystentką szejka” to odurzająca i poruszająca historia o bogackie szejków oraz prawdzie,która niesie ze sobą ryzyko.
⚜Wejdź do tego świata i przekonaj się,jak życie jest mało ważne w ich świecie.
⚜Gorąco polecam ⚜
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka