Okładka książki - Cała Polska czyta dzieciom. Mała wiedźma Bazylka

Cała Polska czyta dzieciom. Mała wiedźma Bazylka

„Mała wiedźma Bazylka” Katarzyny Szestak, to wyjątkowa książeczka dla dzieci, która poza piękną historią pokazuje również istotne wartości, którymi powinniśmy wszyscy kierować się w życiu.
Każdy las ma swoją wiedźmę, która się o niego troszczy. Tak właśnie do Bardzo Małego Lasu trafia wiedźma Bazylka, którego jedynymi mieszkańcami są Pająk i Szczur. Szczur nie dowierza, że Bazylka jest wiedźmą, bo brak jej miotły, wielkiego nosa, nie potrafi rzucać zaklęć i nie nosi kapelusza. Za wszelką cenę Szczur chce, aby Bazylka stała się wiedźmą taką, jak on ją sobie wyobraża, prawdziwą. Ale w życiu nie chodzi o to, aby dostosowywać się do innych, podporządkować im i być takim, jakich oczekują nas inni, ale chodzi o to, by być sobą, by cieszyć się małymi rzeczami i nabywać prawdziwe przyjaźnie, które są w życiu najcenniejsze.
Wspaniała, piękna historia Szczura, Pająka i Wiedźmy, którzy podczas tej przygody wiele się uczą i potrafią zdobyć sympatię czytelników.
Moje dzieci zachwyciły się historią, a wspaniałe ilustracje przyciągnęły ich uwagę, za każdym razem dopytując, kto jest kim i co się na nich znajduje.
Historia, która przekazuje niezwykle cenną wartość, jaką jest bycie sobą. Nie powinniśmy ulegać wpływom otoczenie, bo oczekiwań wszystkich i tak nigdy nie będziemy w stanie spełnić, a możemy jedynie siebie unieszczęśliwić.
Za możliwość przeczytania tej wspaniałej historii bardzo dziękujemy Wydawnictwu.

Informacje dodatkowe o Cała Polska czyta dzieciom. Mała wiedźma Bazylka:

Kup książkę Cała Polska czyta dzieciom. Mała wiedźma Bazylka

Królowa śniegu
Katarzyna Szestak0
Okładka ksiązki - Królowa śniegu

Wyjątkowe, piękne wydanie klasycznych baśni w formie picturebooków! W zimowe wieczory razem z dzieckiem oglądajcie i czytajcie historie, które...

Szary Domek
Katarzyna Szestak0
Okładka ksiązki - Szary Domek

To piękna opowieść o poszukiwaniu prawdziwej przyjaźni, napisana i zilustrowana przez laureatki konkursu Piórko 2015. Nagroda Biedronki za książkę dla dzieci....