Okładka książki - Chirurg

Chirurg

Inne wydania:

Tess Gerritsen to niekwestionowana królowa thrillerów medycznych.
Pierwsza część cyklu Rizzoli&Isles pozwala nam na przybliżenie walecznej postaci Jane Rizzoli, która została detwktywem zgodnie ze swoim młodzieńczym marzeniem. Niemniej jednak jej praca jest niedoceniana, a osoba z racji płci traktowana z góry.
Gdy w okolicy dochodzi do morderstwa, ewidentnie wycelowanego w kobiety, Jane bardzo angażuje się w śledztwo.
Morderca, którego nazwano Chirurgiem, to ogromne wyzwanie dla całego wydziału zabójstw, a szczególnie dla Jane.
Trzymająca w napieciu książka, której akcja nie zwalnia nawet na chwilę. Dodatkowym atutem książki jest profesjonalizm z jakim autorka operuje medycznymi zwrotami. Zdecydowanie przybliża to do wydarzeń bohaterów.
Ja książki nie mogłam odłożyć, dopóki nie dobrnęłam do ostatniej strony! Zdecydowanie polecam!!

Informacje dodatkowe o Chirurg:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2002 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: The Surgeon
Tłumaczenie: Jerzy Żebrowski
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Zobacz opinie o książce Chirurg

Kup książkę Chirurg

Gwałciciel nigdy nie znika z życia kobiety. Zawsze już do niego należy.

Błogosławione jest jagnię, ale również lew. A także myśliwy.

Więcej cytatów z tej książki

Labirynt kłamstw
Tess Gerritsen0
Okładka ksiązki - Labirynt kłamstw

Pod tym tytułem kryją się dwie powieści Tess Gerritsen: "Telefon o północy" i "Bez odwrotu". "Telefon o północy":Niespodziewany telefon...

Ścigana
Tess Gerritsen0
Okładka ksiązki - Ścigana

Clea nie jest grzeczną dziewczynką. Od dziecka uczyła się złodziejskiego fachu, dwa razy trafiła za kratki. Teraz postanawia rozpocząć nowe, uczciwe życie...